Fridays for future es presenta a Sant Cugat contra el canvi climàtic

Una vintena de joves han iniciat el moviment a la ciutat

El moviment Fridays for future s'ha presentat públicament a Sant Cugat del Vallès aquest divendres, 15 de març, impulsat per una vintena de joves dels quatre instituts públics de la ciutat i El Til·ler de Bellaterra. Fridays for future és un moviment nascut a Suècia impulsat per Greta Thunberg per lluitar contra el canvi climàtic i exigir solucions per protegir el medi ambient.

El moviment s'ha presentat en un acte públic a la plaça d'Octavià on els joves han fet lectura d'un manifest i han despertat una pancarta a l'Oficina de Turisme. Com han explicat Clara Blampain i Elsa Compte, alumnes d'ESO de l'Institut Arnau Cadell, "avui iniciem el nostre moviment, que esperem que sigui de llarga trajectòria, lluitant contra el canvi climàtic". "Exigim accions, sobretot als més joves, que serem els més perjudicats en el futur, perquè ens alcem i diguem ja n'hi ha prou; no volem més combustibles fòssils, que pugi la temperatura de la terra... totes aquestes coses que estan passant ja, i que han de parar. No volem cap conseqüència, ni nosaltres, ni totes les noves generacions per culpa d'uns quants que no estan conscienciats".

La pròxima acció del col·lectiu serà el pròxim divendres, quan els joves es manifestaran a la plaça de Lluís Millet. "Animem a gent de totes les edats que hi participin, perquè això és cosa de tots", han dit, afegint que "tots hem de posar el nostre granet de sorra per salvar el planeta".

Pancarta que llegeix a l'oficina de Turisme. FOTO: Bernat Millet

Pancarta que llegeix a l'oficina de Turisme. FOTO: Bernat Millet

 

 
Comentaris

Destaquem