Neix Salvem Parc Barnils per aturar la construcció de la nova biblioteca

La plataforma reivindica l'espai verd al centre de Sant Cugat i la creació d'una biblioteca digital

Neix la plataforma Salvem Parc Barnils, a Sant Cugat del Vallès, amb l'objectiu d'aturar el projecte de construcció de la nova biblioteca central del municipi, així com protegir el parc, "un espai de contacte directe amb la naturalesa".

Més info: Horari insuficient a la piscina del Parc Central

La plataforma, integrada per una desena de persones i que s'ha presentat recentment en societat, assegura en el seu manifest que "aquest projecte no és, per a res, necessari per a la ciutadania", argumentant que hi ha "altres coses a plantejar a Sant Cugat més urgents per a la ciutadania", apunta Javier Monteys, portaveu del col·lectiu.

De la mateixa manera, argumenten que "disposem d'una biblioteca a menys de 100 metres d'aquest parc, que és utilitzada diàriament pels veïns, i que hi ha dues biblioteques més a Sant Cugat funcionant perfectament". Igualment, es posicionen com a "defensors de la cultura", i insten l'Ajuntament, "ja que li agrada denominar Sant Cugat Smart City" a què faci una biblioteca digital que "suposaria un cost menor i ens situaria una vegada més com una ciutat model de la qual estar-ne orgullós, en lloc d'acabar acostumant-nos a sortir a la premsa sempre relacionats amb algun cas de corrupció".

Per tot això, la plataforma proposa "de forma urgent" paralitzar el projecte, respectar el medi ambient, i "una profunda reflexió sobre les prioritats de despesa de fons públics per part de l'administració".

Per fer visible la seva reivindicació, Monteys ha explicat que el pròxim Ple Municipal intervindrà per plantejar l'opció de la biblioteca digital, "més barata i més útil per a la ciutadania", assegura, i el pròxim diumenge es farà una activitat a la zona coberta del parc per explicar als veïns i veïnes tant el projecte comla reivindicació. "Ens vam adonar parlant amb la gent de la zona, que molts no coneixien el projecte, ni els 9 milions d'euros que costa; el nostre objectiu és donar més informació a les persones", detalla.

 
Comentaris

Destaquem