La Pastisseria Sàbat reconeguda amb el premi a Relleu Generacional
La pastisseria de Sant Cugat va ser reconeguda durant la 'Gran Gala de la Pastisseria 2025'
La Pastisseria Sàbat, de Sant Cugat va ser premiada a la Gran Gala de la Pastisseria 2025 amb el guardó de Relleu Generacional com a reconeixement a les tres generacions de pastissers han estat al capdavant del negoci familiar des del 1951, quan va ser fundada pel matrimoni format per Jaume Sàbat i Joana Grané.
Fruit de la inspiració del fundador de la pastisseria Sàbat van néixer especialitats com els rosetons (pastes d’ametlles), les juanitas (pasta seca de fruita confitada), els encenalls (pastes de te que es van popularitzar a tota la península) i el pastís Sàbat (de crema cremada i trufa). Actualment, al capdavant de les pastisseries estan els germans Eulàlia i Jaume Sàbat Grané, amb els seus fills i nebots, Laia, Jaume i Carme.
Gran Gala de la Pastisseria 2025
La Gran Gala de la Pastisseria 2025 es va celebrar el dilluns, 30 de juny, Born Centre Cultural i de Memòria. Es tracta de la festa anual del sector de la pastisseria que celebren de forma conjunta els gremis de Barcelona i Girona i que vol enaltir la professió i reforçar la cooperació entre els professionals de la pastisseria artesana. A més, enguany l’esdeveniment ha tingut com a fil conductor els cinquanta anys de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.
En total es van lliurar una dotzena de reconeixements especials per a talents joves i consagrats de la pastisseria i també per a famílies pastisseres de sòlida trajectòria de les dues demarcacions:
- Relleu generacional: Jaume Sàbat I Eulàlia Sàbat (Pastisseria Sàbat, Sant Cugat del Vallès)
- Alumni de l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona: Oriol Castro (Restaurant Disfrutar, Barcelona)
- Medalla d’Or Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona: Antonio Bachour i Ramon Morató
- Fita aconseguida 2024: Tonatiuh Cortés
- Projecte Innovador: Gil Forn i Pastisseria (Barcelona)
- Pastisseria en entorn rural: Òscar Tubella (Cal Camilo, de Torrelavit, Alt Penedès)
- Pastissers emprenedors: Quimo Darnés, Pastisseria Iris (Figueres, Alt Empordà)
- Trajectòria professional (Barcelona): Família Baixas (Barcelona)
- Trajectòria professional (Girona): Noguera Pastissers (Vilobí d’Onyar, La Selva)
- Personatge més dolç: Carme Gasull, periodista gastronòmica
- Aportació i ajuda al Gremi: Revista Dulcypas
- Convidat especial en solidaritat per les conseqüències de la DANA: Gremi de Mestres Confiters de València
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.
