Talen deu arbres morts i en mal estat a tocar de l'estació de Valldoreix

Es replantaran lledoners

Els serveis tècnics de l’EMD de Valldoreix han detectat una desena d’arbres a l'entorn de l'estació de Valldoreix que es troben en mal estat, en alguns casos per estar secs i morts i en d’altres estan inestables a causa del fort pendent del terreny. Per aquest motiu s'ha decidit talar aquests arbres de l’espècie invasora Robinia pseudoacacia, situats al talús que hi ha entre la via del tren i l’avinguda de Villadelprat. Cal recordar que aquesta mateixa setmana s'ha informat que l'emblemàtic pi pinyoner de l'estació valldoreixenca també ha mort.

En coordinació amb els serveis de manteniment de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’ha programat la tala dels exemplars amb l'objectiu de garantir la seguretat dels vianants i vehicles que circulen per l’avinguda de Villadelprat. A més, es vol potenciar el desenvolupament de lledoners en l’arbrat públic, que en l’actualitat es veuen amenaçats per aquesta espècie invasora.

Durant la mateixa actuació s’aprofitarà per dur a terme les tasques de manteniment de tot el talús de la línia ferroviaria que va des de l’estació de Valldoreix, fins al final de l’avinguda, en el límit amb Sant Cugat.

Per poder realitzar aquesta actuació amb les màximes garanties de seguretat per als vehicles i les persones, els treballs de tala i retirada dels exemplars obliguen a tallar totalment el trànsit a peu i rodat a l’avinguda de Villadelprat. És per aquest motiu, i per minimitzar al màxim les afectacions de trànsit, que els treballs es duran a terme en horari nocturn durant la setmana del 28 de maig a l’1 de juny, en horari de 22 a 6 hores.

 
Comentaris

Destaquem