Sant Cugat innova en la construcció de 60 pisos d'habitatge de lloguer protegit més

Promusa construirà 60 pisos, dividits en dos edificis, amb mòduls de fusta prefabricats, de lloguer protegit i els acabarà l'estiu del 2021

Sant Cugat construirà 60 pisos d'habitatge de lloguer protegit (el 15% destinats a habitatge social), al carrer de Jeroni Pujades, a tocar del CAP de Can Mates, apostant per la innovació en els materials de construcció i en l'eficiència energètica. "Aquest equip de govern no s'atura per tirar endavant mesures per trobar la solució al problema de l'habitatge, que requereix respostes multifactorials", ha assenyalat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, durant la presentació del projecte, que ara s'haurà de licitar. "És un habitatge que es construirà amb un alt nivell de qualitat, que a més presenta innovació constructiva i també energètica, molt vinculada a com volem que sigui la nostra ciutat: respectuosa amb el medi ambient, i sostenible", ha afegit Fortuny.

La construcció d'aquests 60 nous habitatges de lloguer protegit forma part del Pla Estratègic de l'Habitatge i del Pla d'Acció Promusa 2030, que preveu arribar a la xifra de 1087 pisos de lloguer protegit en els pròxims anys. "A banda d'aquest projecte, podem avançar que tirarem endavant el projecte de Santjoanistes, en el marc d'un projecte de l'INCASOL, amb el qual també hi haurà uns 60 habitatges, en aquest cas adreçats a joves", ha dit l'alcaldessa de Sant Cugat en aquest sentit.

Entre aquests 60 pisos, n'hi haurà 10 de dues habitacions (63 metres quadrats) i 50 de tres habitacions (72 metres quadrats). A banda, hi haurà també 60 places d'aparcament i 60 trasters i la inversió per construir els dos edificis és de 5,4 milions d'euros, i es construiran en la zona on fa uns anys hi havia la cimentera.

Innovació en la construcció

Aquests dos edificis es construiran amb materials i tècniques innovadores i, per això, la fusta prendrà un paper rellevant, i és que la majoria de l'estructura es farà amb aquest material, a través de mòduls que arribaran ja prefabricats. Un dels tècnics ha explicat en la presentació que, "a banda d'aconseguir unes distribucions molt clares, el salt que hem fet tècnicament és passar a fer una construcció d'estructura de fusta, que implica un estalvi d'aigua en la construcció, un estalvi dels residus i un reciclatge de tot el material, que ens permet arribar a una qualificació A". D'altra banda, el tècnic ha assenyalat que aquesta construcció és "un repte", i que permetrà "reduir els terminis en la construcció". "Mentre estarem fent els fonaments s'estarà fabricant els mòduls, aleshores amb dos mesos i mig l'esquelet de l'edifici ja estarà tot enllestit", ha afirmat.

D'altra banda, les tècniques de construcció i els materials de l'edifici, permetran que la qualificació energètica dels dos edificis sigui la més alta possible (A).

 
Comentaris

Destaquem