Els panadons van guanyar popularitat entre els segles XVII i XVIII FOTO: CEDIDA

Societat

Saps què són els panadons? Descobreix aquest deliciós àpat

Són un àpat econòmic, saborós i complet

Potser el nom panadó no t'acaba de dir res i mai has sentit aquesta paraula. Doncs quan parlem de panadons parlem d'un dels menjar més típics de Catalunya i, alhora més desconeguts.
 

 

Un panadó és un àpat semblant a una empanada qualsevol. Aquesta recepta es va fer molt popular entre la població de tota la societat durant els segles XVII i XVIII, ja que eren un àpat econòmic, saborós i pràctic. Els panadons s'acostumen a emplenar de tot tipus de condiments, des de carn i peix fins a verdures, i es poden menjar tant calents com freds. Aquesta darrera característica va popularitzar els panadons, ja que els convertien en un dels àpats més pràctics per als viatgers, que podien gaudir d'un menjar complet en qualsevol lloc.

Avui dia els panadons han caigut en l'oblit i ja no són tan coneguts per la societat. Tot i això, encara queden diverses botigues on poden gaudir d'aquest àpat català que es pot gaudir tant per esmorzar, com per sopar o berenar. Coques i Panadons Montse és un d'aquests racons a Sant Cugat on tastar-ne de diferents tipus. A més, a la seva botiga, al passeig de Francesc Macià, 12, podràs trobar tot tipus de coques: salmó, bacallà, samfaina o carabassó són només algunes de les que podràs tastar.