L'Ajuntament vol una nova plaça pública a la rambla de Can Mora

Canvis urbanístics a l'illa compresa pels carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i rambla de Can Mora

El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat una modificació urbanística impulsada amb l'objectiu de canviar la fesonomia dels blocs de pisos situats a l'illa compresa pels carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i rambla de Can Mora. La modificació també contempla que una part del comerç de mobles que hi ha, vagi a terra i es faci una plaça pública a la part de vianants de la rambla de Can Mora.

Concretament, el canvi fa referència a l'edifici residencial i a l'edifici comercial que hi ha en aquest entorn del carrer de Francesc Moragas. La modificació estableix que s'haurà d'enderrocar un pis del bloc d'habitatges i l'espai ara comercial podrà créixer un pis. Així mateix, es podrà fer un únic bloc en tota l'illa.

La modificació preveu també que una part de la botiga de mobles vagi a terra i es faci una plaça pública. "És un entorn molt millorable", va reconèixer el tinent d'alcalde Damià Calvet, que va explicar que s'havia fet d'acord amb els propietaris: "La voluntat és alliberar espai públic i que la ciutat respiri més".

Calvet també va assegurar que l'enderroc d'un pis del bloc d'habitatges no suposarà cap afectació a cap família i ho ha deixat a la negociació entre els propietaris i els llogaters.

Oposició

L'actual rambla de Can Mora, a Sant Cugat FOTO: TOT Sant Cugat

La modificació va tirar endavant amb el suport de l'equip de govern, del PP i d'ERC-MES i l'abstenció de la resta de grups. Des d'ICV-EUiA, la portaveu Roser Casamitjana va assegurar que hi ha un augment de sostre edificable.

Per la seva banda, el regidor de Ciutadans Aldo Ciprián va assegurar que el govern fa una "discriminació" entre propietaris alhora de tirar endavant tràmits urbanístics, cosa que va negar Damià Calvet.

 
Comentaris

Destaquem