Porta una bona dieta és important per prevenir malalties.FOTO: Cedida

L’alimentació de la gent gran

El saber menjar bé te aspectes molt positius per la ment i l'estat físic

A la tercera edat és molt important parar atenció als aliments que s’ingereixen i a la forma de cuinar-los per prevenir contínues visites al metge, ja que la gent gran és propensa a patir problemes d’hipertensió, diabetis o anèmia.
A més, haver de cuinar té beneficis psicològics, ja que fer la llista de la compra, recordar els ingredients o estar atents als temps de cocció suposa un exercici mental.

Com que les papil·les gustatives canvien en aquesta etapa de la vida, els sabors dels aliments es perceben diferents, a més això es veu incrementat pel consum habitual de medicaments, per això és important que els plats estiguin ben condimentats, per exemple, amb farigola, romaní o llorer, i que no continguin massa sal.Sovint es tendeix a eliminar certs aliments perquè resulten massa difícils de mastegar, com la carn, però aquest problema es pot solucionar convertint-los en puré. A més, convé consumir llet i sucs, que aportaran proteïnes i calci, la primera, i vitamines, els segons. En canvi, cal reduir el consum de begudes estimulants com el cafè o l’alcohol.