Algunes vegades aquesta planta pot produir fruits comestibles

La costella d’Adam

La costella d’Adam (Monstera Deliciosa) és una planta tropical d’interior originària del sud i centre d’Amèrica, que pot abastar els dos metres d’altura

Aquesta planta es caracteritza perquè a les seves fulles quan maduren se’ls formen diversos talls que les fan semblar-se a costelles.

Per captar la humitat ambiental, treu algunes arrels per sobre de la terra i, si té condicions favorables, és possible que produeixi fruits, que són comestibles.

Si adquiriu aquesta planta comproveu que tingui alguna fulla nova, perquè si no és així, trigarà molt perquè en creixi una. Les identificareu pel seu color verd pàl·lid, per no tenir talls i perquè són molt més petites que la resta.

Perquè creixi correctament necessita una temperatura mitjana, mai per sota dels 10º C, a més, convé que no li toqui directament el sol, i s’ha de procurar mantenir la terra humida entre els mesos de novembre i març, i durant la resta de mesos s’ha de deixar assecar el substrat entre cada reg.

Si la voleu podar, procureu fer-ho per sota d’alguna de les arrels que surten de les tiges.