Pessimisme?

Catalunya és un país ocupat per l’estat espanyol, que exerceix una repressió de caire feixista molt semblant a la que van exercir les forces d’ocupació franquistes el 1939. Algunes veus reclamen que s’acabi aquesta situació: govern estable, retorn dels presos polítics, una administració pública que torni a funcionar... el retorn a la normalitat.

De bona fe i de manera inconscient escampen el pessimisme sobre la República catalana proclamada i la capacitat dels catalans d’esdevenir un poble lliure. Que l’estat espanyol ens reprimeix (imputacions judicials, inhabilitacions, embargament de bens, empresonament...) ho sap tothom.

Què podríem esperar d’un estat hereu i continuador de la dictadura franquista! No pot haver-hi normalitat dins aquest estat. L’única normalitat és la fidelitat a la República proclamada. Qui se senti pessimista que deixi pas lliure: davant un estat feixista no hi ha llibertat low-cost, sinó la llibertat assolida pel sacrifici individual i col·lectiu que molts estem disposats a fer. Endavant República!

Francesc Salvador

 
Comentaris

Destaquem