Canvia el nas del gat?

Saber com és la nostra mascota

En algunes ocasions és habitual que li canviï el nas al gat. Observar aquests canvis és especialment important perquè aquest òrgan és fonamental per als nostres felins, ja que és a través del qual s’orienten.

A banda, els gats sempre tenen el costum d’olorar el menjar abans d’empassar-s’ho.
Són només algunes de les explicacions que justifiquen la necessitat de controlar els canvis que es produeixen en aquest òrgan, donat que alguns estan relacionats amb algunes malalties.

  • Sequedat o moqueig

Una de les principals alteracions del nas en el gat està relacionada amb tenir-lo sec, humit o bé estar moquejant.
Cadascun d’aquests símptomes significa una cosa diferent. Per exemple, si el nas el té molt sec i, a més, està calent, implica que el gat té febre.

Encara que això no és del tot exacte, perquè també pot produir-se aquest quadre de símptomes davant de canvis bruscos de temperatura, que es fregui amb algun objecte o pel simple fet de rentar-se el gat el seu nas.

Però, quan la sequedat i la calor del nas s’acompanyin d’altres símptomes com molta set, baixada de pes o apatia, és convenient anar al veterinari perquè faci un examen i determini què li succeeix.

En el cas que el nas moquegi, el significat és diferent. En un principi, es deu al fred o a la calor extrema, però també pot ser senyal de malaltia, sobretot quan el moqueig és continu o el moc és groc, espès i fosc.

  • Color

El color del nas del gat varia segons la seva raça.
Però, a vegades, es produeixen canvis de to.
Sempre que siguin cap a un color més intens és bon senyal, perquè és reflex d’una variació de la pressió sanguínia.

  • Ferides

Les ferides que apareixen en el nas del gat, sempre que estiguin localitzades en la seva part externa, poden deure’s a esgarrapades, que es poden guarir amb una mica d’aigua oxigenada.
Però, si el nas està clivellat o té ferides grans és important acudir al veterinari, sobretot, si no sabem com se les ha fet.

 
Comentaris

Destaquem