Cuidar l'atenció. FOTO: istock.com

TOT i més

Cuidem la nostra atenció!

Per fomentar l’atenció, ens hem de cultivar tant per dins com per fora

De les funcions que ens permet realitzar el nostre cervell, l'atenció és una de les més importants. I és que gràcies als processos atencionals podem seleccionar quins estímuls són rellevants, focalitzar-nos en aquests per processar-los i ignorar la resta.

Estats anímics com la depressió o l'ansietat, si patim estrès, determinats fàrmacs o algunes malalties afecten la nostra capacitat atencional. Si la nostra atenció es veu afectada, la nostra capacitat per memoritzar també es veu compromesa, ja que és la porta d'entrada d'allò que volem aprendre.

Popularment, pensem que els nostres cervells funcionen com a màquines perfectes i el cert és que a vegades poden fallar, perquè els recursos amb què treballen són limitats. Així doncs, posem atenció al que vulguem recordar, i si els problemes persisteixen, sempre podem consultar amb un especialista per descartar un problema de memòria.

Una manera de "cultivar" l'atenció, és practicar exercicis de relaxació, vetllar pel nostre estat emocional, dur a terme activitats com sopes de lletres, sudokus, llegir, passejar o fer activitat física.

 A l'Avan vetllem per millorar la qualitat de vida de persones amb malalties neurològiques i amb trastorns de neurodesenvolupament. Tel. 935891389 / www.avan.cat/ santcugat@avan.cat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.