Els superaliments són d'origen natural

TOT i més

Què són els superaliments?

En els darrers anys s’ha popularitzat el terme “superaliment”

Amb aquest terme es tracta de definir aliments que posseeixen nombroses propietats beneficioses per a la salut.


Tots els aliments, de qualsevol tipus, posseeixen certes propietats nutricionals, però els coneguts com superaliments contenen una major aportació de nutrients que els aliments que tradicionalment associem a la bona nutrició, com poden ser els llegums, els cereals, les llavors o les verdures.


La majoria de superaliments són d’origen vegetal, encara que també n’hi ha d’origen animal, com el greix de peix Omega 3 que prevé les malalties coronàries.

El punt en comú que tenen tots els superaliments és que són d’origen natural i generalment es recomana consumir-los crus per evitar la pèrdua de nutrients.


Es tracta, en definitiva, d’aliments amb un elevat valor nutricional i propietats beneficioses per a la salut.

Alguns exemples són el reishi, els bolets shiitake i els fongs maitake que enforteixen el sistema immunològic, ja que són rics en betaglucà, i el cas del fruit camu camu, un dels aliments amb més quantitat de vitamina C de tots els que es coneixen.