Una sessió de l'Escola del Qbasket Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart

Esports

VÍDEO: L'Escola del Qbasket Sant Cugat, formació i valors pels jugadors santcugatencs

L'entitat local ha instaurat aquesta temporada l'Escola, unes sessions d'iniciació al bàsquet i perfeccionament pels infants del municipi

El Qbasket Sant Cugat aposta per la formació de jugadors i jugadores i és per això, que des del gener del 2021, l'entitat santcugatenca ha creat l'Escola del Qbasket Sant Cugat. Dirigida a infants d'entre 6 i 11 anys, l'objectiu és treballar amb ells els aspectes i fonaments del bàsquet per poder fer el salt qualitatiu en un futur.

D'aquesta manera, cada dissabte i cada diumenge a l'Institut Leonardo Da Vinci, el club santcugatenc ha estat realitzant sessions de treball per una 50a d'inscrits, que es reparteixen en grups d'edat: mentre els més petits comencen amb jocs per endinsar-se en el món del bàsquet, els més grans fan dinàmiques de tecnificació i perfeccionament.

Així ho explica Javi Martínez, director esportiu del Qbasket Sant Cugat: "Comencem treballant els fonaments del bàsquet i els conceptes principals i a poc a poc anem progressant amb l'objectiu que en el temps, aquests infants puguin formar part del nostre club. La majoria són jugadors d'equips d'escola o de l'OMET (Oficina Municipal d'Esports per a Tothom) i la nostra feina és ser un valor afegit perquè estiguin preparats quan hagin de fer el salt".

Aprendre a votar, córrer amb la pilota, fer bones passades o la tècnica de tir són alguns dels fonaments que s'ensenyen en l'Escola del Qbasket Sant Cugat, tot camuflat amb jocs de relleus o d'estacions, entre altres.

A més, Martínez ha volgut assenyalar la importància que els encarregats de realitzar aquests entrenaments siguin jugadors i tècnic del club santcugatenc: "Les persones que dinamitzen l'Escola són a la vegada jugadors i entrenadors del club per tant, són coneixedors de la metodologia, la forma de treballar i la manera de preparar els entrenaments. Són persones preparades que ho viuen dia a dia".

Amb tot, una iniciativa del Qbasket Sant Cugat amb l'objectiu que els jugadors i jugadores del municipi puguin assimilar els conceptes bàsics del bàsquet. "És una iniciativa que ha tingut molt bona acollida i que volem instaurar la temporada vinent, amb la intenció de poder competir al màxim, sempre amb gent d'aquí de Sant Cugat" ha sentenciat Martínez.