Una fideuà, el plat típic de la costa de llevant FOTO: Cedida

Gastronomia

Altres plats de la Comunitat Valenciana

Tombet valencià

El protagonista d’aquest plata és el xai amb alls, llorer, oli d’oliva, aigua, una bona picada (amb un polsim de canyella), safrà i pebre. La picada espessirà el guisat que primer comença a l’olla per acabar a la cassola. Si el xai és xurmet, el plat resultarà millor!

Fideuà

Plat típic de la costa de llevant cuinat com si fos una paella d’arròs, però amb fideus. Els ingredients són: rap, sípia, escamarlans i gambes. Es complementa amb alls, tomàquets, pebre, safrà, sal, oli i fumet de peix de roca. L’últim toc és posar-lo al forn per enrossir. Plat per repetir-lo!

Borreta de peix

Amb molla de bacallà dessalat, rap, nyores, oli d’oliva, patates, alls, pebre vermell de Vera, espinacs, fumet. En una cassola sofregim les nyores i l’all a foc lent. Afegim el bacallà esmicolaat i deixem agafi el sabor de l’all i el pebrot, ho removem, hi posem el rap i el pebre vermell, els espinacs, les patates a trossos hi ho deixem sofregir, incorporem el fumet i ho coem 1/2 hora. Plat exquisit!