Altres plats de la Comunitat Valenciana
Tombet valencià
El protagonista d’aquest plata és el xai amb alls, llorer, oli d’oliva, aigua, una bona picada (amb un polsim de canyella), safrà i pebre. La picada espessirà el guisat que primer comença a l’olla per acabar a la cassola. Si el xai és xurmet, el plat resultarà millor!
Fideuà
Plat típic de la costa de llevant cuinat com si fos una paella d’arròs, però amb fideus. Els ingredients són: rap, sípia, escamarlans i gambes. Es complementa amb alls, tomàquets, pebre, safrà, sal, oli i fumet de peix de roca. L’últim toc és posar-lo al forn per enrossir. Plat per repetir-lo!
Borreta de peix
Amb molla de bacallà dessalat, rap, nyores, oli d’oliva, patates, alls, pebre vermell de Vera, espinacs, fumet. En una cassola sofregim les nyores i l’all a foc lent. Afegim el bacallà esmicolaat i deixem agafi el sabor de l’all i el pebrot, ho removem, hi posem el rap i el pebre vermell, els espinacs, les patates a trossos hi ho deixem sofregir, incorporem el fumet i ho coem 1/2 hora. Plat exquisit!
