El Futbol Sala Sant Cugat remunta un 1 a 3 a l'Olímpyc i guanya el derbi

Els vermell-i-negres han aconseguit, després de 7 partits com a locals, la primera victòria a la ZEM La Guinardera, mentre que els blaus ja encadenen 6 derrotes consecutives

Futbol Sala Sant Cugat 4 - Olímpyc Floresta FS 3

FS Sant Cugat: Carlos, Aaron, Josep, Álex i Jordi -equip inicial-, Javi, Berni, Chus, Gonzalo, Xaus, Juncosa i Dani (p.s.).

Olímpyc Floresta FS: Xavi Llordella, Berni, Manel, Fernando i Guille –cinc inicial-, Pau, Carles, Iñaki, Dani, Martí, Nitu i Nicassio (p.s.).

Gols: 0-1 Martí (9'), 1-1 Josep (18'), 1-2 Iñaki (23'), 1-3 Iñaki (30'), 2-3 Juncosa (31'), 3-3 Aaron (32'), 4-3 Aaron (37').

Àrbitres: Juan José Calvo Mingot (Lleida) i Jordi Centeno Bono (Barcelona). Taula: Sónia Aguilar Miranda (Barcelona). Els àrbitres han ensenyat targeta groga als locals Berni (13'), Gonzalo (17'), Álex (25'), Javi (33') i Chusi (34') i als visitants Carles (27' i 32'), Fernando (32'), Manel (32') i Guille (33').

Instal·lació: Pavelló de la ZEM La Guinardera.

Públic: 300 espectadors.

Jornada: 14a i penúltima jornada de la primera volta de la lliga del grup 1 de 3a Nacional.

El Futbol Sala Sant Cugat ha guanyat (5-3) a l'Olímpic Floresta FS el primer dels dos derbis santcugatencs que es jugaran aquesta temporada 2018-2019, aquest dissabte, 12 de gener, a la tarda, a la ZEM La Guinardera. Amb aquest triomf, els vermell-i-negres han aconseguit, després de 7 partits com a locals (1 victòria, 3 empats i 3 derrotes), la primera victòria a la ZEM La Guinardera, que per primera vegada ha acollit aquest derbi. Aquest xoc s'ha disputat després de dos caps de setmana sense lliga.

Mira les millors imatges del derbi entre el FS Sant Cugat i l'Olímpyc Floresta FS

El FS Sant Cugat, 4 jornades sense perdre

El FS Sant Cugat, que no ha perdut en les últimes 4 jornades del campionat (amb un balanç de 2 victòries i 2 empats) és ara 10è de 16 equips a la lliga, amb 16 punts, amb 1 punt menys que l'Olímpyc Floresta FS, que és 8è amb 17 punts. Els vermell-i-negres, amb un balanç en la competició de 4 victòries, 4 empats i 6 derrotes, són a només 3 punts de la zona de descens (baixen els 3 últims classificats).

Sisena derrota consecutiva de l'Olímpyc en la lliga

L'Olímpyc Floresta FS, que aquesta temporada estrena categoria després del descens, ha encaixat la sisena derrota consecutiva en el campionat -en les 6 primeres jornades de lliga no va perdre cap partit- i ara és a tan sols 4 punts del descens. Els florestans han sumat, fins ara, un balanç en la competició de 5 victòries, 2 empats i 7 derrotes. Lluny de la Floresta el balanç és de 3 victòries i 4 derrotes.

Torna el derbi, 5 temporades després

Els primers equips del Futbol Sala Sant Cugat i l'Olímpic Floresta FS han tornat a jugar un derbi 5 temporades després de fer-ho per última vegada, el 26 d'abril del 2014, i ho han fet en la 14a i penúltima jornada de la primera volta en el grup 1 de 3a Nacional.

derbi4

Unes 300 persones han omplert les grades del pavelló de la ZEM La Guinardera. FOTO: Lali Álvarez

Un partit molt igualat

Ha estat un partit molt igualat que s'ha decidit en els últims 2 minuts i 49 segons de partit, a favor del FS Sant Cugat. En els primers 5 minuts de la primera part, a l'Olímpyc li ha costat molt treure la pilota des de darrere, i Chus ha estat a punt de fer el primer gol del partit, però Berni ha tret l'esfèrica en la mateixa línia de gol. Només un minut més tard, Pau ha pogut marcar, però el seu xut s'ha estavellat a l'escaire de la porteria defensada per Carlos. Qui sí que ha marcat ha estat Martí, que un minut més tard d'entrar a la pista ha fet el 0 a 1. El florestà ha aprofitat un error defensiu de Chusi per plantar-se sol davant el porter i fer el primer gol del partit.

En els últims 10 minuts del primer temps ha estat l'Olímpyc l'equip que ha generat més perill a porteria contrària, amb ocasions de gol de Martí, Nitu –després d'errors defensius de Josep i Gonzalo- i Dani. Els dos tècnics han fet rotacions constants de jugadors amb l'objectiu de buscar el màxim rendiment de l'equip. El FS Sant Cugat, que només ha creat una ocasió clara de les vambes d'Aaron, ha abusat massa de passades llargues per sorprendre el rival. Però quan només faltaven 2 minuts i 4 segons per arribar al descans, Josep Puig s'ha inventat un xut potent, ras i col·locat que ha sorprès al porter visitant Xavi Llordella. Quan faltaven 19 segons, Juncosa ha pogut fer el segon gol pel seu equip. Amb l'1 a 1 s'ha arribat al descans.

5 gols en el segon període

Només començar el segon període (18.42), Guille ha pogut marcar, però Jordi ha tret la pilota en la mateixa línia de gol. L'1 a 2 l'ha fet Iñaki quan s'havien jugat poc més de 2 minuts. La reacció del FS Sant Cugat no s'ha fet esperar i en el mateix minut Jordi ha rematat de cap al pal. Amb l'expulsió per doble targeta groga de Carles, l'Olímpyc ha jugat 2 minuts amb un jugador menys, però el FS Sant Cugat, que ha jugat de 5 (jugador-porter), no ha sabut aprofitar aquesta superioritat numèrica., tot i els xuts d'Aaron i Javi. Només recuperar el jugador, l'Olímpyc ha fet l'1 a 3, de la ma d'Iñaki. Un minut més tard, però, Juncosa ha escurçat diferències i ha iniciat la remuntada del FS Sant Cugat, que també un minut més tard ha establert l'empat a 3 gols, de les vambes d'Aaron. L'Olímpyc ha forçat tres ocasions de gol en el mateix minut 17 que no s'han acabat materialitzant, de Dani, Guille i Pau. La remuntada local s'ha confirmat quan faltaven 2 minuts i 49 segons quan Aaron -amb 13 gols és el 7è màxim golejador del campionat- ha establert el 4 a 3 definitiu. Llavors, l'equip blau ha jugat de 5 i Fernando ha posat a prova els reflexos de Dani. A 7 segons del final, Manel ha pogut empatar el partit, però el seu xut ha sortit fregant el pas esquerre de la porteria de Dani.

Manel Muñoz: "No hem de demostrar que som el millor equip de la ciutat, ja ho som"

Per a Manel Muñoz, entrenador del FS Sant Cugat, "aconseguir aquests 3 punts és tenir més a prop l'objectiu, que és la permanència. Per a nosaltres aquests 3 punts no signifiquen, ni hem de demostrar, que som el millor equip de la ciutat, que està clar que ho som. Ni tampoc és enfonsar a l'altre equip perquè baixi de categoria. A nosaltres ens agradaria que l'Olímpyc pugés a 2a Nacional B i nosaltres també. Nosaltres no li desitgem res dolent a l'Olímpic. Som companys de municipi, que no de ciutat.

Per al tècnic del FS Sant Cugat, "en la primera part hem tingut massa por amb la pilota, no hem sigut nosaltres. Ens faltava profunditat, volíem assegurar massa les passades, hem jugat massa cap endarrere i no ens hem deixat anar, no hem sigut nosaltres en atac, no hem buscat la porteria rival. Tot i això, hem tingut més oportunitats de gol que ells. En la segona part ens hem deixat anar, hem estat més tranquils i ja hem sigut més nosaltres, hem tingut moltes oportunitats claríssimes de gol i ells han tingut dues jugades aïllades que han acabat en gol. No ha estat dels dies que hem vist perillar la nostra porteria".

Per a Muñoz, l'objectiu de l'equip en la segona volta de la lliga ha de ser "no deixar escapar els molts punts que hem deixat escapar a la primera volta. Podem fer-ho millor del que ho hem fet en la primera volta. Portem 4 partits sense perdre i hem de continuar en aquesta línia".

L'entrenador de l'Olímpic Floresta FS, Jordi Rozas, que aquesta temporada s'estrena a la banqueta, ha fet la següent valoració del desenllaç del derbi, també en declaracions al TOT Sant Cugat: "Ha estat de domini florestà sense cap mena de dubte, el què passa és que ells han estat molt eficaços. Han jugat com ja esperàvem, un equip que s'ha tancat al darrere i que l'únic que ha fet és recuperar pilotes i sortir al contracop. Dels 4 gols que ha fet, 2 són de rebot. En la primera part el seu porter ha estat esplèndid. Hem tingut moltíssimes més ocasions que el FS Sant Cugat. A la segona meitat hem arribat menys i hem estat dos minuts amb un jugador menys per l'expulsió de Carles, molt, molt injusta". Rozas també ha reconegut que "les 6 derrotes seguides en la lliga em preocupen" i ha assegurat que l'objectiu de l'Olímpyc en la segona volta "ha de ser el mateix que el de la primera, és a dir, intentar guanyar-ho tot. És una plantilla que s'ha d'exigir guanyar-ho tot. El dia que la pilota ens entri, la veritat és que veig a pocs equips que ens puguin guanyar".

Jordi Rozas: "Els àrbitres no estan al nivell d'aquests partits. Avui només hem vist el color vermell-i-negre"

Rozas també ha afirmat que "com a entrenador és el meu primer derbi. Durant el partit és un partit més. Sempre sap greu perdre contra el FS Sant Cugat". Finalment, Rozas també ha dit que "en l'àmbit de ciutat hem demostrat el que anem demostrant, que tant l'Olímpyc com el FS Sant Cugat som gent educada i competitiva. Tot ha estat molt, molt correcte. La llàstima és que els àrbitres no estan al nivell d'aquests partits, tot i que ens porten àrbitres de 1a Divisió. Avui només hem vist el color vermell-i-negre".

En l'última jornada de la primera volta en la lliga, el FS Sant Cugat visitarà la pista d'un ben classificat Grups Arrahona CFS, el dissabte 19 de gener, a les 20.30 hores. Per contra, l'Olímpyc rebrà el líder, el FS Ripollet, també dissabte, però a les 18 hores.

derbi6

L'Olímpyc Floresta FS, que anava guanyant 1-3, ha acabat perdent 4 a 3. FOTO: Lali Álvarez

El segon derbi, en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig

El segon i últim derbi arribarà en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig, on algun o tots dos equips s'hi poden jugar més que 3 punts.

L'últim derbi, el 26 d'abril del 2014

L'últim derbi es va jugar el 26 d'abril del 2014, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, i aleshores els florestans van enviar als vermell-i-negres a 3a Nacional. El partit va acabar amb empat a 3 gols i, quan faltava 1 jornada per acabar la lliga de 2a Nacional B, el FS Sant Cugat va descendir a 3a Nacional, categoria que milita des de llavors. El partit d'anada d'aquella temporada 2013-2014 també va acabar amb empat (1-1), el 14 de desembre del 2013, al Pavelló Municipal de la Floresta.

El porter Carlos León i el jugador Òscar Rosell Xaus són els jugadors del FS Sant Cugat que van jugar l'últim derbi, com també ho van fer 5 jugadors de l'Olímpyc, Dani Martí, Fernando Echevarría, Martí Casas, Joan Ferrer Nitu i Carles Jiménez.

Amb anterioritat, el FS Sant Cugat i l'Olímpic es van retrobar també en la temporada 2011-2012, en el grup 2 de 3a Nacional. En la 15a i última jornada de la primera volta, l'Olímpic va guanyar 3 gols a 2, i en la 30a i última jornada de lliga, el FS Sant Cugat es va imposar per 7 a 4.