Òscar Rosell i Martí Casas desvelen secrets del derbi

Dos jugadors dels equips implicats en el derbi, entre el FS Sant Cugat i l'Olimpyc Floresta FS, expliquen les seves sensacions abans de jugar el gran partit, que es disputa el dissabte 12 de gener

El derbi santcugatenc entre el Futbol Sala Sant Cugat i l'Olimpyc Floresta FS, que es disputa el dissabte 12 de gener a les 19h, arriba de nou al municipi després de 5 temporades sense disputar-se. L'última vegada, també a casa del FS Sant Cugat, el marcador final reflectia un 3 a 3, resultat que provocava el descens matemàtic de l'equip vermell-i-negre a 3a Nacional, a falta de només una jornada.

Tanmateix, dels jugadors d'aquell partit, només en queden 5 que van ser partícips: el porter Carlos León i el jugador Òscar Rosell, per part del FS Sant Cugat, i Dani Martí, Fernando Echevarría i Martí Casas, per part de l'equip florestà. Amb això, tenim l'ocasió de parlar amb 2 implicats d'aquell derbi: Òscar Rosell "Xaus", capità del FS Sant Cugat, i Martí Casas, jugador que porta 8 temporades amb l'Olimpyc Floresta FS.

Records de l'últim derbi

El 26 d'abril del 2014 es disputava el darrer derbi de futbol sala del municipi, un partit de la penúltima jornada de la 2a B Nacional. "Recordo que era un partit decisiu pel FS Sant Cugat. Ells ho tenien complicat i nosaltres teníem moltes ganes de demostrar a la ciutat quin dels dos equips era millor", afirma Martí Casas. En relació amb aquest descens, Oscar Rosell "Xaus": "Tenim l'espineta clavada i els hi volem tornar el que va passar ara fa 5 anys".

Captura de pantalla 2019 01 11 a las 09.36.23

Òscar Rosell Xaus en un partit de la temporada passada. FOTO: Lali Puig

 

 

Tanmateix, amb el descens de la darrera temporada de l'Olimpyc La Floresta FS, ambdós equips es tornen a veure les cares, en aquesta ocasió a la 3a Nacional. "Tenim moltes ganes de guanyar i com fa 5 anys, volem seguir demostrant quin és el millor equip del municipi", senyala el florestà Martí Casas.

Jugadors formats en l'equip rival

A més, aquests jugadors comparteixen l'anècdota d'haver jugat les categories base amb l'equip rival. Mentre "Xaus" va estar en l'equip florestà fins a la categoria juvenil, Martí Casas va disputar la categoria aleví amb el conjunt vermell-i-negre. "Per mi és un partit molt especial, no només per ser un derbi, sinó pel meu passat a La Floresta", sentencia el capità del FS Sant Cugat.

Plantejament del partit

Ambdós jugadors esperen amb moltes ganes aquest derbi, tot i que Xaus acaba de sortir d'una lesió. "Tots tenim marcat en el calendari aquest partit. Jo porto resant per estar físicament bé i ara em trobo amb forces, així que espero tenir minuts", senyala l'implicat. A més, el capità del conjunt santcugatenc confia aportar a l'equip la seva experiència, solidesa i lectura de joc que en ell és habitual.

D'altra banda, Martí Casas senyala alguns aspectes més tècnics de cara el partit: "Nosaltres sortíem amb canvis tàctics que ens ajudin més a aguantar el partit. Per això, hem de sortir concentrats i amb molta intensitat, ja que com cada partit, la nostra principal idea és guanyar i en aquest sentit, espero ajudar a sumar a l'equip".

De nou, derbi en la penúltima jornada

La casualitat ha fet que de nou ambdós equips es tornin a veure les cares en la penúltima jornada. En aquest partit, un dels dos equips es podria estar jugant l'ascens o la permanència i en aquest sentit, ambdós jugadors sentencies que és important "arribar a aquest partit amb els deures fets". A més, ambdós afirmen que la tensió d'aquests partits els hi agrada i els fa treure el millor d'ells.

La ZEM Guinardera acollirà el primer derbi

El darrer derbi disputat entre els dos conjunts es va disputar a la ZEM Rambla del Celler. Enguany, però, amb el nou camp de joc del conjunt vermell-i-negre, el derbi es disputarà a la ZEM La Guinardera. "Sabem que és més difícil l'accés per l'aficionat, però sent derbi esperem tenir el pavelló ple", senyala Oscar Rosell "Xaus".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem