El Patí Hoquei Club Sant Cugat venç el Lleida i surt de la zona de descens

El primer equip masculí ha aconseguit la tercera victòria a l'OK Lliga davant l'actual campió de la WS Europe Cup

PHC Sant Cugat 3 - CE Lleida Llista Blava 1

PHC Sant Cugat: David Toda, Joan Farnés, Jordi Gabarra, Cesc Maideu i Pau Gilabert -equip inicial-, Borja Ferrer, David Yepes, David Martínez, Pol Claramunt i Xavi Arcas (p.s.).

CE Lleida Llista Blava: Lluís Tomàs, Bruno di Benedetto, Joan Cañellas, Andreu Tomàs i Roberto di Benedetto -equip inicial-, Maxi Oruste, César Candanedo i Xixi Creus.

Gols: 0-1 Bruno di Benedetto (2'), 1-1 Joan Farnés (12'), 2-1 Borja Ferrer (38'), 3-1 Joan Farnés (39').

Àrbitres: Sergi Mayor Olivan i Xavier Buixeda Gallart. Han ensenyat una targeta blava al porter local David Toda (17') i una targeta blava al jugador visitant Andreu Tomàs (10').

Instal·lació: Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler.

Públic: 175 espectadors.

Jornada: 16a jornada d'OK Lliga Masculina, 1a jornada de la segona volta.

El primer equip masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha superat (3-1) el CE Lleida Llista Blava i, d'aquesta manera, abandona la zona de descens, en la seva tercera victòria en el campionat. A més, es col·loca en la 10a posició, en la millor classificació de l'equip fins ara a l'OK Lliga. En la primera jornada de la segona volta de l'OK Lliga, els vermell-i-negres han guanyat un rival que aquest dissabte, 19 de gener, s'ha classificat per jugar els quarts de final de la WS Europe Cup, contra el Nantes ARH, on juga el porter santcugatenc Guillem Fox. Els lleidatans són els actuals campions d'aquesta competició europea.

Els àrbitres, protagonistes

El partit, que s'ha jugat aquest dimarts, 22 de gener, a la nit, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, no ha començat bé pels santcugatencs que han vist com el rival feia el primer gol del partit quan tan sols s'havia jugat 1 minut i 7 segons de l'encontre. Els 10 primers minuts han estat de color visitant fins que Joan Farnés ha aprofitat una superioritat numèrica del seu equip -el capità Andreu Tomàs ha vist una targeta blava- per fer l'empat a 1, en el minut 12. A partir d'aquí, els àrbitres no han xiulat faltes clares dels lleidatans que han encès els ànims de l'afició local. A més, els jugadors del CE Lleida Llista Blava han protestat, amb freqüència, les decisions de la parella arbitral. Els vermell-i-negres han anat de menys a més, i en els últims 3 minuts han vist com els col·legiats mostraven una targeta blava al porter local David Toda. Amb inferioritat numèrica, Xavi Arcas ha defensat molt bé la seva porteria i, fins i tot, ha aturat un penal al capità Andreu Tomàs.

Últim minut i mig màgic

En el segon període, les forces han estat igualades fins que Borja Ferrer ha fet el 2 a 1 quan només faltava 1 minut i 30 segons per acabar l'enfrontament. Però, a més, Joan Farnés ha fet el seu segon gol a 2 segons del final del xoc quan el CE Lleida Llista Blava ha jugat els darrers 27 segons amb la figura del jugador-porter.

GetFileAttachment 1

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha guanyat (3-1) al CE Lleida Llista Blava, al Pavelló 1. FOTO: Bernat Millet

Vadillo: "Sempre competim, amb els de dalt i amb els de baix"

El tècnic del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha assenyalat que "és una victòria molt important i, sobretot, per la manera com ha estat. Encadenem dues victòries consecutives. Hem jugat contra un molt bon equip que no et deixa que et llencis molt a l'atac perquè et fulmina en les transicions. En la primera volta ja vam demostrar que competíem sempre, amb els de dalt i amb els de baix".

Joan Farnés: "Per mantenir-nos a la categoria depenem de nosaltres, i de confiança no ens en falta"

Joan Farnés, autor de 2 dels 3 gols del PHC Sant Cugat, ha explicat que la clau de la permanència passa "per ser més consistents i madurs. Ja tenim l'experiència de la primera volta, el ritme dels partits i hem jugat un cop contra els rivals i ja els tenim estudiats. Per mantenir-nos a la categoria depenem de nosaltres, des del primer dia, i de confiança no ens en falta".

El PHC Sant Cugat surt de la zona de descens

Amb aquests 3 punts, el PHC Sant Cugat deixa la 13a posició, la primera plaça de descens, per ocupar el 10è lloc amb 15 punts, a 1 punt del descens. Al Pavelló 1, els vermell-i-negres han guanyat 3 partits, n'han empatat 3 i n'han perdut 3. Per primera vegada aquesta temporada, els santcugatencs han aconseguit 2 victòries consecutives, després de guanyar al CH Lloret Vila Esportiva (4-1) i avui al CE Lleida Llista Blava (3-1). Els de Joan Carles Vadillo no han perdut en els 3 últims partits de lliga, també amb un empat a 4 gols a la pista de l'Igualada HC.

Abans de jugar-se aquest partit, els blanc-i-blaus, que a l'anada van guanyar per 7 gols a 3, eren 6ns amb 27 punts, i en les seves files tenen a Roberto di Benedetto, 5è màxim golejador de l'OK Lliga, amb 17 gols. Els de Lleida fa 5 jornades que no guanyen fora de casa, on han guanyat 2 partits, n'han empatat 2 i n'han perdut 5.

Albert Folguera: "El PHC Sant Cugat és dels equips que millor està fent les coses"

L'entrenador del CE Lleida Llista Blava, Albert Folguera, ha assenyalat que "no hem jugat bé i el PHC Sant Cugat ha estat millor que nosaltres. Ens hem precipitat tot el partit. Ha guanyat merescudament. El PHC Sant Cugat pot mantenir-se, sense cap mena de dubte. A casa seva ho fan molt bé, juguen molt bé, són atrevits i tenen talent. Penso que és dels equips que millor està fent les coses".

A la pista del Reus Deportiu

En la 17a jornada de la màxima categoria estatal, el PHC Sant Cugat visita el Reus Deportiu, 3r amb 33 punts, el pròxim diumenge, 27 de gener, a les 20 hores. En el partit d'anada, el resultat va ser de 2 gols a 3.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem