Gorina, primer àrbitre en xiular un partit internacional de la selecció catalana

Aquesta temporada 2018-2019, el de Sant Cugat s'estrena com a àrbitre internacional de Nivell 1 i, per sobre, només li queda xiular a la categoria d'Èlit

Gerard Gorina va ser el primer àrbitre català d'hoquei sobre patins en xiular un partit internacional oficial de la selecció catalana. Va ser l'any 2007 en el campionat de la Confederació Sud-americana. Aquesta temporada 2018-2019 s'estrena com a àrbitre de Nivell 1 i, per sobre, només li queda xiular a la categoria Èlit. "M'agradaria arribar-hi i ser àrbitre FIRS, però és molt complicat", assegura el de Sant Cugat. Aquesta és la tercera campanya seguida que xiula a l'OK Lliga Masculina, i també ho fa a la WS Europe Cup, competició que fins ara s'anomenava Copa de la CERS, i a l'OK Lliga Femenina. Fins ara, també ha dirigit partits del Campionat d'Europa Sub-17 Masculí de Seleccions, del Campionat d'Europa Sub-17 Femení de Clubs, de la Lliga Europea masculina i femenina, de la Copa de la Reina, i del Campionat d'Espanya de Clubs.

Responsable del departament d'assignacions de partits del Comitè d'Àrbitres de la Federació Catalana de Patinatge

També és el responsable del departament d'assignacions de partits del Comitè d'Àrbitres de la Federació Catalana de Patinatge, i entre els dos partits que xiula els caps de setmana també ho fa en categories de base fins a Nacional Catalana. A Catalunya hi ha 165 àrbitres i cada jornada, de divendres a diumenge, es juguen 550 partits. Fa d'àrbitre -va començar el 2004- "perquè m'agrada i perquè veus l'hoquei sobre patins d'una altra manera".

Com a jugador, en què va arribar a jugar a Nacional Catalana, ha defensat l'Sferic Terrassa, el CH Ripollet, l'HC Sentmenat i la UEH Barberà, fins que als 30 anys va penjar els patins.

Gorina, de 43 anys, és projectista industrial, i des del 2010 viu a Sant Cugat, procedent de Terrassa. Va aterrar a Sant Cugat perquè la seva dona és la santcugatenca Maria Rosa Tamburini, jugadora i capitana del primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat. "Ens vam conèixer en un partit a Mollet i l'he xiulat moltes vegades", assenyala. Té un germà, l'Aleix, que també és àrbitre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem