Maria Rosa Tamburini: passió per l’hoquei i pel PHC Sant Cugat

Tamburini és jugadora i capitana del primer equip femení del Patí Hoquei Club Sant Cugat

A Catalunya, parlar d’hoquei sobre patins femení de Sant Cugat és fer-ho de Maria Rosa Tamburini. Fa 21 anys que és al Patí Hoquei Club Sant Cugat. Va arribar-hi amb 9 anys, després de practicar durant tres campanyes el patinatge artístic a l’Escola de Patinatge Artístic (EPA) Sant Cugat.

18 anys al primer equip femení del PHC Sant Cugat

Amb 12 anys ja va entrar a formar part del primer equip on, ara, amb 30 anys i amb una filla que al febrer farà 2 anys, continua sent un referent. Des de fa deu temporades és la capitana de l’equip i juga tant en la posició de defensa com de davantera (ha estat màxima golejadora diverses temporades). “Són molts anys i molts records, com els que guardo de la meva companya d’equip Amaya Gutiérrez”, assegura.

Tamburini i Adrià Pinto són els directors de l’escola d’iniciació del PHC Sant Cugat i, a més, la santcugatenca és l’entrenadora del segon equip femení de l’entitat, a Primera Catalana.

Subcampiona del món

El seu èxit esportiu més destacat és un subcampionat del món amb la selecció espanyola absoluta, l’any 2006. Tot i que ara el sènior A femení juga a Nacional Catalana, moltes vegades ho ha fet a l’OK Lliga. Aquesta categoria la va perdre la temporada passada, però ara l’equip lluita per tornar-hi. Són líders i tenen moltes opcions a ascendir.

La seva germana Carmina (són dues germanes i dos germans) també juga al primer i al segon equip femení, i el seu marit, Gerard Gorina, és àrbitre que xiula a l’OK Lliga masculina.

Vol ser entrenadora de primers equips

Quan deixi la pràctica activa d’aquest esport té pensat formar-se per entrenar primers equips masculins o femenins. Treballa en una empresa de màrqueting i promoció.

En clau personal

-Com es defineix?
-Fidel, treballadora, constant i passional.

-Si no és hoquei sobre patins...
 -Qualsevol altre esport.

-Una ciutat.
-Nova York.

-Una pel·lícula.
-‘Amélie’.

-Un llibre.
-‘El virus de la tristesa’.

 
Comentaris

Destaquem