Juan Rombaut, dècim en l'europeu d'aeromodelisme

El santcugatenc es va classificar per a la fase final de la categoria de F3A, no obstant això, un problema mecànic el va deixar sense poder superar la 7a posició, millor posició del pilot

El pilot santcugatenc Juan Rombaut assoleix una 10a posició en el Campionat d'Europa d'Aeromodelisme en la modalitat F3A. En el campionat, disputat l'última setmana de juliol a Sivry (Bèlgica), hi van disputar aproximadament uns 65 pilots.

La F3A és una modalitat amb avions de ràdio control amb una mida de 2 metres i 5 quilos de pes que fan diferents figures acrobàtiques al cel. Durant les tres fases de les quals es compon el campionat, els pilots han de fer figures acrobàtiques amb els avions de ràdio control, on són avaluats per uns jutges.

Les preliminars, la primera fase composta per 4 rondes, els pilots van haver de realitzar una sèrie de maniobres més senzilles. Els 30 millors d'aquesta fase van estar els classificats per a la semifinal. El santcugatenc va aconseguir la classificació en la 8a millor posició.

En les semifinals, formades per dues rondes, els pilots coneixien també les maniobres que havien de realitzar. No obstant això, només hi havia plaça per a la final pels 10 millors pilots d'aquesta fase. Un cop més, Juan Rombaut aconseguia la classificació, aquest cop en la 7a millor posició.

No obstant això, en la final les maniobres es compliquen. L'última fase del campionat està dividida en quatre maniobres. En dues d'elles, el pilot ha de repetir les mateixes realitzades en la semifinal, sumant la puntuació més alta entre ambdues. Per contra, les altres dues maniobres, els pilots les coneixen la nit abans i no tenen temps per a preparar-la. A més, la puntuació d'ambdues figures compta per la classificació final.

Juan Rombaut arribava a la fase final en la 7a posició, igualant la millor marca aconseguida pel de Sant Cugat en un Campionat d'Europa. En la primera seqüència, la bona execució l'alçava fins a la 5a posició. No obstant això, la sort no va estar de la seva part i mentre realitzava una de les maniobres desconegudes, l'avió de ràdio control va patir un problema de motor, reduint totes les possibilitats del santcugatenc.

Tot i que ja era pràcticament impossible que el pilot santcugatenc pogués millorar alguna posició, va canviar el motor i va continuar competint per respecte als altres rivals i per gaudir de la seva participació en la final.

Tot i el problema mecànic, Juan Rombaut es mostra positiu: "El meu objectiu era classificar-me entre els 10 millors i això ho vaig aconseguir. Això no obstant, la mala sort ha impedit veure quina hauria pogut ser la meva posició final". Amb això, el santcugatenc se situa per tercera vegada entre els 10 millors classificats i fins al moment, ha estat l'únic espanyol en aconseguir-ho.

Participació amb Espanya

A més, Juan Rombaut va participar amb la selecció espanyola en el campionat. En la modalitat per equips participen 3 pilots per cada país. En aquesta ocasió, el combinat de pilots espanyols va assolir una 6a posició, quedant-se a només un lloc de la millor plaça, la 5a posició a França l'any 2012.

Nous reptes

Ara, el pròxim repte del pilot és el Mundial celebrat a Itàlia el maig del 2019. Per a Juan Rombaut: "El meu principal objectiu és classificar-me per a la final, una final que mai he competit, i estar entre els 15 millors del món". No obstant això, la presència de pilots dels Estats Units i el Japó, principals potències, no farà que sigui una feina fàcil.