Marc Urquizu no pot coronar el Nanga Parbat

L'expedició de la qual formava part el santcugatenc, a part de les dificultats tècniques i climatològiques amb les quals es va trobar, intentava fer la ruta Messner, una ruta fins ara mai aconseguida

L'alpinista santcugatenc Marc Urquizu no va poder fer cim al Nanga Parbat (Pakistan), un dels 14 vuit mils del món, amb una alçada màxima de 8.125 metres. El santcugatenc va començar l'expedició el 25 de maig amb Josep Escruela amb la intenció de coronar el cim, no obstant això, les inclemències meteorològiques i alguns problemes tècnics ho van impedir.


L'expedició va començar des del camp base (4.200 metres) sense bombones d'oxigen ni portadors d'alçada. Durant els primers dies, els dos alpinistes van aconseguir establir el camp 1 i el camp 2 en una zona amb molta glacera, fet que els va portar a recórrer-la per un corredor de neu amb esquís.


Els problemes, però, van aparèixer en intentar arribar al camp 3. L'inconvenient va ser una barrera de gel en la qual la parella d'alpinistes va perdre uns tres dies per intentar escalar-la. A més, un cop arribat al camp 3 (a uns 6500 metres), les inclemències meteorològiques feien impossible l'avanç, fet que va paralitzar l'expedició durant 3 dies més.


Un cop van poder reaprendre la marxa, les previsions meteorològiques vaticinaven només dos dies d'un clima adient per a seguir l'escalada i per això, els alpinistes van decidir recular, ja que els hi era totalment impossible arribar a temps a l'altura dels 7.000 metres que ells tenien previst.


Tot i no aconseguir coronar el cim, Marc Urquizu és mostra optimista amb l'expedició: "estem contents perquè hem tornat tots bé. Era la primera vegada que intentàvem un 8.000 i ens ha servit per guanyar experiència. Aquesta ocasió no ha pogut ser per factors externs, però estem satisfets".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem