Marc Urquizu vol coronar el seu primer vuit mil

El cim escollit ha estat el Nanga Parbat i el farà amb el Joan Escruela. Junts ja han escalat altres cims, destacant el Khan Tengri

El santcugatenc Marc Urquizu vol superar-se i escalar el seu primer 8.000. El cim escollit ha estat el Nanga Parbat i està situat al Pakistan. L'expedició iniciarà el divendres 25 de maig i la farà juntament amb l'escalador Josep Escruela.


Amb una alçada de 8.125 metres, es tracta d'un dels 14 vuit mils que hi ha al món i el novè cim més alt. Coneguda com la muntanya despullada en l'idioma local (l'urdú), per trobar-se aïllada de la resta de muntanyes del voltant, té una alta dificultat d'escalada i la segona paret més gran de totes. Va ser escalada per primera vegada l'any 1953 per l'escalador austríac Hermann Buhi.


Per si no hi hagués suficient dificultat, l'objectiu dels dos alpinistes és ascendir sense bombones d'oxigen ni portadors d'alçada. Això implica un ascens amb dificultats a l'hora de respirar i sense cap guia que els ajudi. A més a més, volen descendir amb els esquís el tram entre els 7.800 metres i els 5.000.

Vells coneguts d'escalada

El Marc i el Josep no és la primera vegada que escalen un cim junts. Va ser l'estiu del 2016 quan van escalar el Khan Tengri, situat entre el Kazakhstan, el Kirguistan i la Xina. D'una alçada de 7.010 m, es tracta del set mil més septentrional de la terra. En aquella ocasió, eren acompanyats per un altre santcugatenc, José Bermudo. L'expedició va comptar amb un equip de cinc expedicionaris que provenien de Cordada Associació Esportiva i Ecologista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem