Plata en el Campionat Absolut d'Europa per a Txell Playà en salt de llargada

L'atleta del Club Muntanyenc ha assolit la segona posició en el Campionat d'Europa Absolut en la categoria T11, una categoria per a atletes amb disminució visual

L'atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat Txell Playà aconsegueix la medalla de plata en el Campionat d'Europa Absolut, disputat aquests dies a Berlín, en la modalitat de salt de llargada T11, una modalitat per a atletes amb disminució visual.


En el primer salt, l'atleta batia el rècord del campionat, assolint una marca de 4,73 metres. No obstant això, en la quarta ronda la sueca Viktoria Karlsson igualava la seva marca i es col·locava en la primera posició, gràcies al seu segon millor salt. En els dos darrers intents, la saltadora catalana no va poder superar la seva marca, mentre que la sueca assolia en el penúltim intent els 4,76 metres i en el darrer intent, els 4,77 metres, marca final que la va alçar com a campiona.


Tot i els 4 centímetres que van separar ambdues esportistes, l'atleta del Club Muntanyenc es mostra satisfeta: "Ha estat una gran experiència. Després d'un any complicat, amb algunes lesions i complicacions, la fita assolida representa l'esforç constant".


Txell Playà ja havia aconseguit una medalla de plata (100 metres) i una de bronze (salt de llargada) en els Jocs Europeus Paralímpics de la Joventut, en sub-20, el 2015 a Croàcia. No obstant això, era en la modalitat T12.


Enguany, després d'una pèrdua de visió virtual pel cansament, l'atleta competeix en una categoria de persones amb més discapacitat visual: la T11. Tot i el canvi, arribava als Campionats d'Europa Absoluts amb la segona millor marca (4,98 metres), distància assolida per la guanyadora de l'or en els Jocs Paralímpics de Rio 2016.


"Ara els meus objectius són classificar-me pel Mundial de Dubai, celebrat el novembre del 2019, i els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020", respon Txell Playà quan és preguntada pels seus objectius esportius.

 
Comentaris

Destaquem