Primera i històrica victòria del Patí Hoquei Club Sant Cugat a l'OK Lliga

Els vermell-i-negres, que només han perdut 1 dels últims 6 partits de lliga, han guanyat el CP Calafell Tot L'any, en la 9a jornada de competició i abandonen la zona de descens

PHC Sant Cugat 2 - CP Calafell Tot L'any 1

PHC Sant Cugat: David Toda, Joan Farnés, Jordi Gabarra, David Yepes i Pau Gilabert -equip inicial-, Cesc Maideu, Borja Ferrer i David Martínez.

CP Calafell Tot L'any: Martí Serra, Sergi Romeu, Sergi Torné, Àngel Rodríguez i Gerard Pujol -equip inicial-, Uri Palau i Roger Martí.

Gols: 1-0 Borja Ferrer (13'), 1-1 (23') Gerard Pujol, 2-1 Joan Farnés (35').

Àrbitres: José Juan Melero López i Aleix Gorina Bail. Han ensenyat targetes blaves als locals Cesc Maideu (13') i Jordi Gabarra (29') i al visitant Sergi Torné (34').

Instal·lació: Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler.

Públic: 500 espectadors.

Ja la tenim aquí. El primer equip masculí del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha aconseguit la primera i històrica victòria a l'OK Lliga, la màxima categoria de l'hoquei sobre patins estatal, davant el CP Calafell Tot L'any, per 2 gols a 1, en la 9a jornada de competició. A més, els de Joan Carles Vadillo avancen el Girona CH en la classificació, que el pròxim dimecres, 21 de novembre, a les 21 hores, visita el líder, el Barça Lassa, i passen o ocupar la primera plaça de permanència a la categoria. El PHC Sant Cugat, que només ha perdut 1 dels últims 6 partits a l'OK Lliga, és 12è de 16 equips amb 7 punts, amb un balanç d'1 victòria, 4 empats i 4 derrotes.

PHOTO 2018 11 17 22 21 56

El PHC Sant Cugat ha guanyat (2-1) al CP Calafell Tot L'any. FOTO: Lali Álvarez

En el segon partit consecutiu a casa, els vermell-i-negres han derrotat el CP Calafell Tot L'any, que abans de jugar-se aquest partit era 8è de 16 equips amb 11 punts, ara amb un balanç de 3 victòries, 2 empats i 4 derrotes. Els primers 10 minuts del partit, que s'ha jugat aquest dissabte, 17 de novembre, a la nit, al Pavelló 2, han estat frenètics, d'alta intensitat, amb anades i tornades d'ambdós equips. El primer gol l'ha fet Borja Ferrer en el minut 13, que avui –per dissabte- ha gaudit de més minuts del que és habitual i ha fet un bon partit. Dels 9 partits disputats, excepte amb l'HC Liceo, el PHC Sant Cugat sempre ha fet el primer gol del partit. El conjunt verd-i-negre ha fet l'empat quan faltava 1 minut i 26 segons per arribar al descans. El gol l'ha marcat Gerard Pujol que, amb 9 gols, és el 12è màxim golejador de l'OK Lliga.

Als 4 minuts del segon temps, els àrbitres, molt protestats per l'afició local durant tot el partit, han ensenyat una targeta blava al jugador local Jordi Gabarra, que ha fet que el seu equip jugués amb inferioritat numèrica durant 2 minuts. La falta directa l'ha llençat Gerard Pujol, però ha acabat en no res. En el minut 9, el capità santcugatenc Pau Gilabert ha xutat una falta directa que ha entrat a la porteria visitant, però els àrbitres no han donat gol. En el minut 10, el PHC Sant Cugat ha aprofitat la superioritat numèrica per la targeta blava mostrada a Sergi Torné per anotar el 2 a 1 definitiu, obra de Joan Farnés, que ha aprofitat un error defensiu dels visitants. Cal destacar les 2 faltes directes que no ha aprofitat el PHC Sant Cugat per marcar, xutades per Pau Gilabert (ha entrat però els àrbitres no han donat gol) i David Yepes, i els 2 penals que no han transformat Cesc Maideu i Pau Gilabert. El CP Calafell Tot L'any, que aquesta temporada també estrena categoria, n'ha llençat 3 faltes directes, de Sergi Torné, Gerard Pujol i Uri Palau, davant un David Toda que, novament, ha estat pletòric.

L'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha assegurat que la primera victòria a la lliga "ha costat moltíssim, i en un dels dies que potser hem jugat pitjor, els detalls que de vegades ens han faltat, avui els hem tingut. Ara el que hem de fer és aprofitar aquest impuls i està més tranquil a la pista".

Borja Ferrer: "La clau per mantenir-nos a l'OK Lliga és creure-s'ho i jo crec que ja ens ho creiem"

Borja Ferrer, autor del primer gol del partit, ha explicat que aquesta "és una victòria molt desitjada. Fins ara, sempre se'ns escapava la victòria en els últims minuts i avui hem sabut patir. És una victòria merescuda. Ara toca gaudir-la". Ferrer, un jugador amb experiència i que ha jugat a l'OK Lliga, ha assegurat que "si marquem gols i som més efectius a porteria contrària, no haurem de patir des d'ara fins al final de la lliga. Estàvem oferint una bona imatge i, això, ens mantenia tranquils, sabíem que estàvem en la bona línia. Avui no hem jugat tan bé com en altres partits, però hem tret un bon resultat. La clau per mantenir-nos a l'OK Lliga és creure-s'ho i jo crec que ja ens ho creiem. A part dels equips de dalt de la taula, tenim nivell per salvar la categoria. La dinàmica és que sempre anirem cap endavant". També s'ha mostrat "content per haver jugat més minuts que en altres partits, perquè així em sento útil, puc jugar a l'equip i estic més content".

Jordi Roca: "Ha estat un partit que hauria pogut caure cap a qualsevol dels dos costats"

L'entrenador del CP Calafell Tot L'any, Jordi Roca, ha detallat que "a casa, el PHC Sant Cugat es fa molt fort. Ha estat un partit molt disputat que hauria pogut caure cap a qualsevol dels dos costats. Els dos hem tingut opcions". Respecte al PHC Sant Cugat, Roca ha assenyalat que "està fent molt bon joc. És un equip molt sòlit, amb jugadors que fa anys que juguen junts i que es coneixen molt bé.

El CP Calafell i el PHC Sant Cugat van ascendir la temporada passada a l'OK Lliga. El conjunt del Baix Penedès va ser el campió de la Primera Divisió -ara OK Lliga Plata- amb 50 punts i el PHC Sant Cugat, subcampió amb 1 punt menys.

Dels 9 partits, 5 contra els 5 primers de la lliga

Cal tenir en compte que, dels 9 partits disputats fins al moment, el PHC Sant Cugat ha jugat contra els 5 primers equips de la classificació. Els vermell-i-negres han perdut amb el CE Lleida Llista Blava (3r classificat), per 7 gols a 3; amb el Reus Deportiu (5è), per 2 gols a 3, i amb el Barça Lassa (1r), per 9 gols a 3, i han empatat (3-3) amb l'HC Liceo (2n) i amb el Recam Làser CH Caldes (4t), amb un 3 a 3.

A la pista de l'últim

En la 10a jornada de lliga, el PHC Sant Cugat jugarà el seu pròxim partit a la pista del CP Vic, el dissabte 24 de novembre, a les 20 hores. L'equip d'Osona és 16è i últim amb 2 punts.

Les goteres del Pavelló 2 continuen sent protagonistes

Les goteres del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler han impedit aquest dijous, 15 de novembre, que els equips del club hagin pogut entrenar. El primer equip ho ha hagut de fer al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Per normativa de la Federació Espanyola de Patinatge, l'Ajuntament de Sant Cugat encara ha de substituir els focus, decidir una entrada i sortida pels jugadors, i retallar el sòcol de la pista, a banda de resoldre l'afer de les goteres.

IMG 2897

Un cop acabat el partit, l'Ajuntament de Sant Cugat ha cobert amb plàstic els dos laterals del Pavelló 2. FOTO: Àlex López Puig