Prop de 5.000 inscrits en el 20è Cros Ciutat de Sant Cugat

La cursa organitzada per l'Ajuntament, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom, es queda a només 228 participants del rècord establert l'any 2016

La 20a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat, celebrada el matí del diumenge 11 de novembre al parc de la Pollancreda, ja coneix el nombre total d'inscrits: 4.915. Amb això, el nombre de corredors apuntats és el valor més baix dels últims 5 anys, mantenint el rècord del 2016 de 5.143, dels quals finalment van participar 4.185.


Amb això, la categoria amb més participació és prebenjamí, amb un total de 1.366 inscripcions i just per darrere, la categoria benjamí, amb 1.281. En l'altre extrem, està la categoria special, una cursa de 470 metres per a persones amb discapacitat física i psíquica, que compta amb 27 registres i la categoria sènior, amb 173 inscripcions. A part, 943 formen part de la categoria aleví, 585 de l'infantil, 302 en cadet i 238 en juvenil.


Les principals novetats d'enguany són la col·locació del xip electrònic adherit directament al dorsal i les 4 entregues de trofeus que hi haurà el mateix dia de la prova atlètica. La primera entrega de trofeus tindrà lloc a les 10.30 hores (popular, special cros, juvenil, cadet i infantil); la segona, a les 12 hores (alevins); la tercera, a les 13.15 hores (benjamí), i finalment, a les 14.30 hores (prebenjamí).


La primera de les 18 curses, de prebenjamí a sènior, d'aquest cros escolar serà la popular (per a persones nascudes abans de l'any 1999), amb un circuit de 5.540 metres, a les 8.30 hores. L'última començarà entre les 14 i les 14.10 hores, i serà la prebenjamí masculí i femení de 1r any. 


Els primers classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per córrer la Final Territorial dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, campionat previ a la Final Nacional. Com en l'última edició, que va ser novetat, les sortides de les categories prebenjamí, benjamí i aleví seran llançades, en petits grups de 4 o 5 corredors en un interval de 3 o 4 segons. 


Molts serveis


L'organització seguirà oferint els serveis dels últims anys, com l'aparcament de bicicletes a l'avinguda de les Corts Catalanes (amb un obsequi de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport), zona d'estiraments, servei de guarda-roba i servei de fisioteràpia per a la categoria popular. 


Circuit comarcal de crosos


El Cros Ciutat de Sant Cugat, d'inscripció gratuïta, forma part del circuit comarcal de cros, en el que també hi figuren els crosos escolars de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Rellinars. El Cros Ciutat de Sant Cugat forma part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018


Prepara't pel Cros


La pluja del dissabte 27 d'octubre va obligar a l'organització a ajornar amb temps la tercera edició del Prepara't pel Cros pel dimarts 30 d'octubre, en una activitat que va reunir una trentena de corredors al parc de la Pollancreda. Hi van prendre part escolars en les categories prebenjamí, benjamí i aleví, que van fer un entrenament i van conèixer de primera mà el circuit. 

 
Comentaris

Destaquem