Prunera, candidat al Natació: "Volem recuperar l'esperit social i familiar del club"

Xavi Prunera Fernández-Montejo té 58 anys i és soci del CTN Sant Cugat des de fa 51 anys. Juga a tenis i ha defensat el club en les categories infantil, cadet, juvenil, júnior i absolut

El Club Tennis Natació Sant Cugat celebra el diumenge 16 i el dilluns 17 de desembre eleccions a la presidència de l'entitat. Els socis (701 títols familiars) podran votar a la casa club de l'entitat el diumenge, de 10 a 19 hores, i dilluns, de 12 a 20 hores. Els dos candidats en les primeres eleccions dels 52 anys d'història del CTN Sant Cugat són Xavi Prunera i Ana Valdés.

Xavi Prunera Fernández-Montejo té 58 anys i és soci del CTN Sant Cugat des de l'any 1967, ara fa 51 anys. Els seus pares ja eren socis. Juga a tenis i ha defensat el club en les categories infantil, cadet, juvenil, júnior i absolut. És consultor d'indústria farmacèutica i li agrada viatjar i el cinema.

Si la de Prunera és la candidatura guanyadora, estarà formada per 20 directius i directives. Xavi Prunera Fernández-Montejo seria el president; Àlex Guerrero, vicepresident; Ivan Corretja, vicepresident de l'àrea esportiva; Mariola Tasso, vicepresidenta de l'àrea social; Gemma Arqués, tresorera; Fausto Sánchez, secretari; Santi Plans i Mario Alcalà (vocals de l'àrea econòmica); Sandra Solé (àrea de pàdel i tenis); Cristina Molina i Alex Sankey (vocals de pàdel); Jordi Solano, Ruud Gal i Tito Mas (vocals de tenis); Vero Villagra i Xavi Simó (vocals de l'àrea de resset-gym); Dolores Tomás i Jaume Parcerissa (vocals de l'àrea social); Mònica Capell (vocal de l'àrea de comunicació, i Nacho Vilaró (comissió de joventut).

Per què decideix presentar-se en les eleccions a la presidència del Club Tennis Natació Sant Cugat?
Perquè volem recuperar l'esperit social i familiar, referent del Vallès, que sempre ha tingut el nostre club. Som un gran club. En els últims anys hem tingut una davallada d'ingressos i una pèrdua de socis. En els últims 5 anys hem perdut quasi 100 títols familiars. Això, convertit en nombre de socis, vol dir que hem perdut més de 300 socis. És inacceptable. Ara, el club només és viable gràcies a les activitats dels no socis que, d'alguna manera, ens ajuden a subsistir. Volem recuperar els socis que hem perdut i captar-ne de nous. Em presento perquè tinc un gran equip al darrere que m'ha animat a presentar-me.

Quins són els principals punts del seu programa?
En l'àrea econòmica volem fer una gestió responsable i transparent i, sense incrementar les quotes, entrar en una espiral positiva. Volem recuperar el nombre de socis que hem perdut i l'objectiu que tenim és passar dels 700 títols que hi ha ara als 800. Reduir la quantitat de no socis amb un pla perquè esdevinguin socis. També redactarem un codi deontològic del club que reculli totes les transaccions comercials dels socis amb el club. I si la capacitat financera ens ho permet, farem un pla de millores important, com reformar la casa club -també les oficines i la botiga- i els vestuaris, en especial el de les dones, que ara és el que té més problemàtiques. Volem baixar el restaurant a la planta baixa per connectar-la amb el bar i la terrassa i que la sala de televisió estigui a la part de dalt. Això ens demanarà posar-hi un ascensor. I executar nous projectes, com la construcció, com a mínim, de dues noves pistes de pàdel -és un dels motors del club-, que la junta sortint ja va fer un projecte, i un gimnàs nou, que creiem que és una assignatura pendent que té el club. L'actual gimnàs no és competitiu amb els gimnasos que hi ha al nostre entorn i això fa que molts joves del nostre club no trobin aquí el seu espai i marxin a altres gimnasos. També volem fer un control d'accés al pàrquing amb benefici dels socis. I reformarem els espais socials, amb un espai propi pels infants i la sala de jocs.

Què faran perquè el seu programa arribi a la gent?
Hem fet un díptic en català i castellà que s'està repartint a tots els socis i sòcies del club. Ho estem fent els 20 membres de la nostra candidatura. I a partir del divendres 30 de novembre, que la junta electoral ja haurà aprovat les dues candidatures a les eleccions a la presidència, el penjarem al web del club, que arribarà al 100% de tots els socis, amb una carta meva de presentació, els membres de tota la nostra candidatura i el programa. A més, els caps de setmana de l'1 i 2 i el 8 i 9 de desembre (de 10 a 14 hores) muntarem un punt d'informació a la terrassa del club per atendre a tots aquells socis que ens vulguin fer preguntes. També ho farem l'11 i el 13 de desembre, de 18 a 20 hores.

Quins són els seus projectes amb les seccions del club, com el pàdel, el tenis, la natació, el gimnàs, i les seves escoles esportives?
Comptem amb les direccions esportives de totes les seccions. El que volem fer és alinear els objectius d'aquestes escoles perquè tinguin clar el concepte de soci-client. És a dir, no només volem tenir quatre nois que juguen bé a tenis o a pàdel sinó que tots els joves tinguin el seu espai al club, que gaudeixin del seu club i que no marxin, que és un dels grans problemes que tenim ara. Tenim un gap generacional entre els 20 i els 38 anys, que marxen del club i això està fent que el club tingui una situació futura de risc econòmic, perquè no hi ha relleu. Són els grans oblidats del club. Els fills de la nostra generació del baby-boom han marxat tots i això fa que el model que hi ha hagut en els últims 5 anys al club, que ha potenciat els no socis- 350-, amb grans despeses de personal i de manteniment, per compensar la marxa dels socis, que han marxat per greuges comparatius. Si segueix així, i no es fa res urgent, el club en 3 o 4 anys tindrà un risc econòmic molt gran i li podria passar el que els hi ha passat a clubs del nostre entorn que han tingut problemes econòmics per culpa d'això. Volem recuperar tots aquells nois i noies que han marxat del club i eren socis, i captar-ne de nous, lògicament. Ens estem reunint també amb grups que tenen problemàtiques diferents, com les veteranes del tenis, la gent gran que juga a la sala de jocs i les penyes de tenis, i ens reunirem amb diferents grups de pàdel.

Compten amb els càrrecs tècnics de cada àrea, com gerència, administració i manteniment?
Comptem amb tots ells. Nosaltres farem un pressupost base zero, amb les nostres directrius i model de gestió, que no és el d'aquests últims 5 anys del club. Volem recuperar l'esperit de socis que hem tingut sempre. En aquests últims 5 anys s'ha potenciat un model d'abonats, de no socis, per subsistir, i això només fa compensar que el club vagi tirant, però que no aporta ingressos econòmics suficients per fer millores a les instal·lacions o nous projectes. I nosaltres volem revertir-ho, volem tornar a créixer amb socis, que és el més important, i fer viable el club gràcies als socis i als no socis. Que les aportacions dels no socis serveixin per millores i nous projectes, però no com ara que només estan per subsistir. Volem que el club torni a ser viable pels socis. Ara, el club es troba en un moment molt delicat. En els ingressos econòmics del 2013 al 2017 els ingressos s'han estancat totalment. I amb la pèrdua de socis, els ingressos de socis han baixat. Les despeses han anat pujant. Més del 50% del pressupost del club són despeses del personal.

Crearan alguna nova secció?
Volem potenciar la sala de jocs -cartes, mus...- per a la gent adulta, que al club hi ha molta demanda. El parc infantil el traslladarem en un lloc molt més agradable, a la zona del bosc del costat de la piscina. També hi posarem un circuit de crossfit i d'entrenament.

Presenten alguna proposta diferent, innovadora?
En l'àrea social impulsarem la comissió de joventut per aconseguir recuperar tots aquells socis i sòcies que han marxat del club i que són joves que estan en altres clubs, amb idees i propostes. També farem una oficina d'atenció al soci, que sigui la receptora de totes les propostes, reclamacions i incidències, per escoltar a tots els socis. Ho portarem des de la junta, des de l'àrea social.

Quin balanç fa del mandat del president sortint, Toni Lloret?
És una gestió que ens ha portat a un model que no és el nostre de club social i familiar. Estem subsistint gràcies a les activitats d'abonats o no socis. Si no, el club no seria viable. Si en els pròxims 4 anys això continua així i perdem 100 socis més, ni doblant els no socis podríem subsistir. El club ja no seria viable. El soci sempre ha tingut el control del club, és el protagonista. I això s'està perdent any a any. Estem en un moment molt delicat.

Per primera vegada en la història del CTN Sant Cugat hi haurà eleccions. És bo que n'hi hagi?
Mai hi havia hagut eleccions perquè normalment sempre hi havia hagut un consens. La junta sortint proposava un candidat i hi havia un consens amb els expresidents. I aquesta vegada no hi ha hagut consens. Nosaltres ens presentem perquè no estem d'acord amb el model de gestió d'aquests últims 5 anys i no estem d'acord amb la candidatura que va presentar la junta sortint, que és una junta continuista en el seu model. Fins i tot, hi ha membres de la junta sortint que formen part de l'altra candidatura, la d'Ana Valdés.

El president sortint, Toni Lloret, va enviar una carta als socis en la que explicava que el club convocava eleccions i donava el seu suport a la candidatura d'Ana Valdés. Com ho valora?
Aquesta pregunta li hauria de fer als socis. Amb tots els socis que he parlat no els hi ha agradat perquè a ningú li agrada que li diguin a qui ha de votar. Entenem la carta com un objectiu de donar suport a aquesta junta continuista.

Quin és el tret diferencial de la seva candidatura respecta la de l'Ana Valdés?
Estem totalment enfocats en recuperar els socis que hem perdut. El model de no socis que s'ha potenciat el reduirem tot el que puguem en benefici dels socis. No volem subsistir. I ens veiem capaços de fer-ho. I també els que ens diferencia de l'altra candidatura és la il·lusió, la disponibilitat i el temps per fer-ho. I, sobretot, perquè tinc un gran equip amb gran experiència en gestió econòmica i esportiva.

Per què creu que Ana Valdés es presenta?
Pregunta-li a ella. No ho se.

I com la veu com a futura presidenta, si ho acaba sent?
Si guanya les eleccions, la felicitaré, i espero que escolti les nostres propostes.

Quan marxi, per què li agradaria que el recordessin com a president?
Perquè hem fet una bona feina, l'honestedat per com hem fet les coses i per l'amor que tenim pel club, que és el club de la nostra vida. I perquè hem tornat a posar el club on estava.

Si guanya, què és el primer que farà?
Felicitar el meu equip i, després, ràpidament amb tots els socis posar-ho tot una altra vegada perquè puguem gaudir del club. Que l'ambient sigui el de sempre. Posar-nos a treballar. No hi haurà ni vencedors ni vençuts. Escoltarem totes les propostes i idees de tothom.

Qui creu que guanyarà les eleccions i per què?
Espero que nosaltres perquè el club ho necessita ara, de veritat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem