Valdés, candidata al Club Natació: "No som continuistes, les persones som diferents"

Ana Valdés és sòcia del Club Tennis Natació Sant Cugat des que va néixer, ara fa 46 anys. Juga a tenis i pàdel i ha col·laborat en diverses juntes directives de l'entitat

El Club Tennis Natació Sant Cugat celebra el diumenge 16 i el dilluns 17 de desembre eleccions a la presidència de l'entitat. Els socis (701 títols familiars) podran votar a la casa club de l'entitat el diumenge, de 10 a 19 hores, i dilluns, de 12 a 20 hores. Els dos candidats en les primeres eleccions dels 52 anys d'història del CTN Sant Cugat són Ana Valdés i Xavi Prunera.

Ana Valdés Heres té 46 anys i és sòcia del CTN Sant Cugat des que va néixer. Els seus pares ja eren socis. Juga a tenis i pàdel. Ha col·laborat en diverses juntes directives. En l'any del 50è aniversari va col·laborar en el llibre que va editar el club i en l'exposició retrospectiva. És arquitecte i li agrada viatjar i l'arquitectura.

Si la de Valdés és la candidatura guanyadora, estarà formada per 16 directius i directives. Ana Valdés Heres seria la presidenta; Carlos Gironella, vicepresident esportiu i vocal de pàdel; Belén Oria, vicepresidenta econòmica i vocal de resset; David Morera, secretari; Luis Guaita, tresorer; Nacho Velasco i Alfons Tomàs (vocals de tenis); Raquel Martín (vocal de natura); Manuel Pintado (vocal de joventut); Domingo de Pablos (vocal sénior); Montse Ventura i Josep Garcia, vocals de l'àrea social i restaurant); Pere Solanellas (gestió); Salva Guarner (manteniment); Xavier Raventós (esponsorització), i Laia Sala (màrqueting i comunicació). De l'última junta directiva només repeteixen 3 directius: Salva Guarner, Montse Ventura i Domingo de Pablos.

Per què decideix presentar-se en les eleccions a la presidència del Club Tennis Natació Sant Cugat?
Ha estat de manera natural. Toni Lloret, el president sortint, m'ho va proposar i em va fer molta il·lusió. Al club, el president sortint proposa el pròxim president o presidenta de l'entitat. Sempre s'ha fet així durant els més de 50 anys del club. Fa 46 anys que sóc sòcia participant del club en l'àmbit esportiu, jugant a pàdel i a tenis, i social, i ara ho faig amb la meva filla. Les meves etapes personals han crescut en paral·lel amb el club.

Són una junta continuista a la de Toni Lloret?
No, per a res. No tenim res a veure amb el funcionament. Per començar, les persones som diferents i, per tant, és impossible que sigui continuista. M'he rodejat d'un equip que comparteix la mateixa il·lusió que la meva. A l'equip ens complementem molt en l'àmbit personal i professional. És un equip molt transversal. He buscat gent amb il·lusió i de diferents sectors de socis per arribar al màxim de la massa social.

Quins són els principals punts del seu programa?
Hem fet un pla d'acció pels pròxims 2 anys, amb moltes accions. Farem millores al gimnàs, com ampliació, redistribució i nova maquinària (abril del 2019), a la terrassa i barbacoa (estiu 2019), als vestidors, amb l'adequació a la nova normativa, i renovarem el parc infantil. Executarem noves instal·lacions, com 2 pistes de pàdel, que ens comprometem a executar a l'estiu del 2019. Aquest és un projecte que ja ve de la junta anterior i que ja hi ha llicència d'obres. Tenen un cost important perquè s'han d'anivellar les pistes, pel tipus de terreny on s'ubicaran.

Presenten alguna proposta diferent, innovadora?
La innovació estar en el plantejament i en les persones. El club som tots. Volem un club de tots i per a tots. Que el soci silenciós tingui el mateix pes que el soci que viu al club. O per edats, o preferències... Donar el mateix pes a qui juga a pàdel que el que juga a tenis o el que va al gimnàs, al nen de 10 anys o l'avi de 70. Volem incorporar esports adaptats i hem de fer un lavabo adaptat.

Què faran perquè el seu programa arribi a la gent?
Sessions informatives i el boca-orella, que és el principal. I utilitzarem les xarxes socials de la candidatura. El club també enviarà un o dos correus electrònics de cada candidatura perquè arribin a tots els socis. I també hi haurà informació de la nostra candidatura al web del club.

Quins són els seus projectes amb les seccions del club, com el pàdel, el tenis, la natació, el gimnàs, i les seves escoles esportives?
Les seccions estan molt consolidades. Volem potenciar els seus punts forts i millorar-les. No plantegem cap canvi de direcció, comptem amb els mateixos equips que hi ha ara. Volem establir una línia de millora continuada.

Compten amb els càrrecs tècnics de cada àrea, com gerència, administració i manteniment?
No contemplem fer cap canvi.

Faran noves seccions?
Crearem noves seccions, com la de natura. Estem en un entorn privilegiat i l'hem d'aprofitar. Farem sortides per a nens, per a famílies, per a joves i per a sèniors. També crearem un vocal de joventut amb una comissió de joves. El llistat de propostes de la comissió de joves és espectacular. Li donem molta importància als joves. Tenim molts joves que no gaudeixen del club i que estan marxant. Volem que es quedin i consolidar els que ja tenim, i atraure els que han marxat en els últims anys. També tindrem una vocalia sènior. Per sort, tenim una massa social de sèniors (jubilats, de més de 70 anys) bastant elevada, i farem sortides i una pista de petanca, que ja n'havíem tingut. Treballarem per tenir noves fonts d'ingressos, des de captar nous socis d'una manera controlada com la venda creuada. Per exemple, les mares que són sòcies que venen a les tardes a portar els seus fills a tenis, els oferirem que facin gimnàs o que juguin a pàdel. I, sobretot, treballarem l'esponsorització i el patrocini. Hi ha un projecte que tenim de noves fonts d'ingressos que és el 'Regala Club'. Ara que ve Nadal, per exemple, oferirem pacs, per exemple, de cinc classes de pàdel. Hem de vendre els serveis que s'ofereixen en el club però que moltes vegades no arriben als socis. Volem fer una aplicació de mòbil i tauleta pels socis, per a la comunicació entre els socis i el club i entre socis, ja sigui per reservar pistes, per partides obertes... Crearem una nova secció d'atenció al soci, sobretot pels nous socis que els costa molt integrar-se al club. El primer compromís que hem adquirit és que les classes dirigides al gimnàs siguin més assequibles per als socis, rebaixant la quota d'una manera important, i ens hem compromès que estigui en marxa el febrer del 2019. També farem un circuit exterior de cross-field.

Quin serà el seu model de gestió?
Es basa a fer un pla estratègic general del club pels pròxims 5 anys, basat en plans estratègics individualitzats per a cada una de les seccions. Analitzarem els punts forts i els dèbils de cada secció, quina és l'estructura de costos, com buscar més ingressos, què està passant... I, en tot això, al centre estar el soci. La presa de decisió la té el soci, no la junta directiva. S'han de fer enquestes, comissions mixtes... Aquest és el cap a on volem anar. Buscant les oportunitats de millora. Volem professionalitzar cada una de les seccions pensant d'una manera coordinada, estructurada i en una mateixa direcció. Llavors, és quan es pot créixer en 5 anys, si apuntes cap a un objectiu tots els recursos cap allà. Una junta que canalitza i uns empleats que executen. I el soci al mig.

En quin moment es troba el club?
És la primera vegada que hi ha eleccions al club i, lògicament, hi ha gent que hi està d'acord i gent que no. Però el club com a tal estar en un bon moment. S'ha estabilitzat l'entrada de nous socis i econòmicament és un moment per prendre decisions, per executar noves accions. Ara és el moment.

Com es troba el club econòmicament?
Està molt bé. El 2019 acabarà de pagar la piscina coberta. No té cap deute, té un petit superàvit. Té les pòlisses a zero. Hem passat uns anys de molta crisi que el club l'ha superat sense fer cap ERO ni reestructuracions. Ara és un bon moment perquè la pròxima junta directiva faci inversions, noves instal·lacions.

Quin ha de ser el futur del club?
Una millora continuada i consolidar el model familiar i, això, passa pels joves.

Quin paper tenen pensat pels no socis o abonats?
La nostra prioritat és el soci. El tema dels no socis s'ha d'estudiar molt en detall, per seccions i per franges horàries. Hem de minimitzar les molèsties que ocasionen al soci. Però tancar el club als no socis és un error, perquè els no socis, en el fons, són els nous socis. És potenciar els nous socis. Els no socis són una font d'ingressos molt important. No ens podem tancar a la ciutat de Sant Cugat.

Quin balanç faria del mandat de Toni Lloret?
No m'agrada fer balanços de juntes anteriors perquè no ens oblidem que això de ser president i formar una junta directiva és un tema de voluntarietat. L'únic que podem dir a les juntes directives que han dirigit el club fins ara és gràcies per la dedicació. En els actes del 50è aniversari jo vaig col·laborar en el llibre i en l'exposició. Lloret ha estat el president del 50è aniversari. Va fer una molt bona feina.

El president sortint, Toni Lloret, va enviar una carta als socis en la que explicava que el club convocava eleccions i donava el seu suport a la seva candidatura. Com ho valora?
Els estatuts ho marquen així. Sempre ha estat així. No només és un dret que té el president sortint, sinó que és un deure i una tradició.

Per primera vegada en la història del CTN Sant Cugat hi haurà eleccions. És bo que n'hi hagi?
Que hi hagi eleccions no és dolent. Que pugui decidir el soci és democràtic. Que hi hagi eleccions al club ens obliga a tots a pensar i ens permet triar. Cada candidatura estar aportant el millor de si mateix, amb compromisos, fet que fins ara no existia. En les dues candidatures hi ha amics i hem de seguir sent amics. Hi ha gent que ens coneixem de tota la vida i hem de saber separar-ho. Les eleccions són una oportunitat de millora. Nosaltres estem escoltant molt als socis i ens estan aportant idees i propostes. I aprenem molt!

Per què creu que Xavi Prunera es presenta?
Pregunti-l'hi a ell. No ho se. Jo no em presento, a mi em van presentar.

Com veu l'altre candidat?
Em sembla molt bé que qualsevol soci es vulgui presentar i que vulgui aportar d'una manera altruista al club.

Quin és el tret diferencial de la seva candidatura respecte a la de Xavi Prunera?
Les persones i el tarannà de les persones. L'equip. El club som tots. Quines són les nostres característiques? Un grup de gent molt concret, amb uns objectius molt concrets i una manera de fer molt concreta. Som un grup molt transversal, de diferents grups, amb diferents inquietuds, edats i preferències. M'he rodejat d'un equipàs. En les candidatures no hi ha un bo i un dolent.

Quan marxi, per què li agradaria que la recordessin com a presidenta?
Volem deixar empremta i noves accions consolidades. Que els socis diguin que els hem escoltat i representat. Que hem estat la junta dels socis. Hi ha massa socis que pensen que hi ha socis de primera i de segona. El soci és el gran sentit d'una junta. La junta directiva que surti l'haurà escollit el soci, els presidents que han sortit anteriorment els ha escollit un president.

Si guanya, que és el primer que farà?
Celebrar-ho i posar-nos a treballar en el pla d'acció dels 2 primers anys. El tenim molt madurat, no ens costarà posar-lo en marxa.

Qui creu que guanyarà les eleccions i per què?
Això li ha de preguntar als socis. Si va molta gent a votar, guanyarem. Que guanyi el que el soci esculli.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem