Els caparrots omplen el centre de Sant Cugat

La Diada de Testes ha omplert de cultura popular Sant Cugat

Els Caparrots de Sant Cugat del Vallès han celebrat aquest dissabte 29 de setembre la Diada de Testes, la seva festa grossa en el marc de la Fira de Portadores.

La jornada ha començat a les 16.30 hores amb una plantada de caparrots a la plaça d'Octavià. A continuació els capgrossos i caparrots han fet un cercavila pels carrers de Sant Cugat i la festa ha acabat altra vegada a la plaça del Monestir amb els balls.

Els caparrots santcugatencs han estat acompanyats per les colles dels Blocs Ciutat Comtal de l'Hospitalet de Llobregat, Capgrossos de Premià de Mar i Capgrossos de Martorell. El ritme l'ha posat el grup de música Ginjolers.

 DSC3448

FOTO: Bernat Millet DSC3408

Diada de Testes 2018 FOTO: Bernat Millet

 

Caparrot de l'any

D'altra banda, el 15 de setembre s'iniciava el període per votar el nou Caparrot de l'Any que sortirà l'any 2019. Un caparrot que s'escull per votació popular fins al 25 d'octubre. Els candidats d'enguany són Oriol Canas, Maria Fabre, Montse Moral, Eva Tataret i Joan Tortosa. A més, com que es pot proposar qualsevol altre candidat, un grup de santcugatencs i santcugatenques està impulsant una campanya perquè la 'caparrota' de l'any sigui Paula Pertíñez, una santcugatenca implicada en la cultura popular i tradicional que va morir aquest any a conseqüència d'un càncer.

Les votacions es poden fer per correu a caparrot 2019@gmail.com o acostant-se a la Casa de Cultura on hi ha paperetes i una urna.

El guanyador es donarà a conèixer durant la Festa de Tardor.

Missa a càrrec de Mossèn Emili parròquia de Sant Pere d'Octavià. Foto: Bernat Millet.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem