La Biennal d'Art Contemporani Català fa parada a Lleida

L'exposició de la Biennal d'Art, que s'organitza a Sant Cugat, serà a Lleida des del 6 de març fins al 30 d'abril

L'exposició dels treballs que formen part de la Biennal d'Art Contemporàni Català 2018, organitzat des de Sant Cugat, es troba recorrent diferents indrets de Catalunya i, des del 6 de març i fins al 30 d'abril podrà visitar-se a Lleida, concretament al Claustre Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida.

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s’hi varen presentar 65 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció ha triat els 11 artistes que conformen l’edició d’enguany, i als quals s’atorga un ajut de 300 € per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

La Biennal és itinerant pel país i un impuls a l’art d’avui, a més d’un toc d’atenció de la creativitat més jove  del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. També és una motivació de la societat vers l’espiritualitat de l’ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el territori català. Catalunya és un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment.

 
Comentaris

Destaquem