Sant Cugat inaugura el Festival Nacional de Poesia amb homenatge a Montserrat Abelló

La consellera Laura Borràs i l'alcaldessa Carmela Fortuny han reivindicat la resistència del Festival Nacional de Poesia, que el 2017 es va veure afectat per la intervenció econòmica de l'estat

Un emotiu homenatge a la poesia de Montserrat Abelló ha inaugurat, aquest diumenge 14 d'octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat, el 18è Festival Nacional de Poesia. Gairebé 200 persones han omplert el vestíbul del Teatre-Auditori per gaudir de l'inici del Festival de Poesia. Així, la ciutat acull una quarantena d'actes fins al 10 de novembre, de tots els formats i disciplines, en una nova edició del principal festival poètic de Catalunya.

Més info: Una quarantena d'actes configuren el programa del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

"Avui Sant Cugat inicia uns dies en què som la capital de la cultura catalana amb la poesia", ha destacat l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha fet èmfasi en la quarantena d'actes programats per tota la ciutat: "Fem la poesia mes propera i democràtica i que molta mes gent s'apropi a aquesta disciplina. Farem poesia mentre dansem, cantem, interpretem...".

La Consellera de Cultura, Laura Borràs, ha reivindicat la importància de la poesia i la paraula i ha destacat que "el batec del Festival Nacional de Poesia alimenta tot el país". Un festival "ple de resistència i esperança en un futur de pau i llibertat i on tothom hi pugui ser" i que ha "d'omplir i esquitxar de poesia tots els carrers de la ciutat".

Inici emotiu

El tret de sortida del Festival Nacional de Poesia ha estat un homenatge musical als poemes de Montserrat Abelló, en el centenari del seu naixament. Un espectacle original titulat 'Contra el caire del temps. Homenatge a Montserrat Abelló', que ha combinat la poesia musicada de la creadora catalana, versos de la seva obra i passatges de la seva vida.

Un homenatge amb interpretacions musicals formats per duets de guitarra i veu amb Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, Mariona Sagarra i Raül Costafreda i Celeste Alías i Santi Careta. La lectura de poemes han anat a càrrec de l'actriu Mireia Chalamanch.

Un muntatge emotiu que ha servit per conèixer l'obra i vida d'una de les poetes i traductores rellevants de la literatura catalana i que va morir el 2014.

Un festival de resistència

Festival de Poesia  Espectacle inaugural  'Contra el caire del temps. Homenatge a Montserrat Abelló' 0530

La consellera i l'alcaldessa durant la inauguració del Festival Nacional de Poesia FOTO: Paula Galván

I és que la inauguració del festival ha estat també reivindicativa, amb paraules de la consellera de Cultura i de l'alcaldessa de Sant Cugat recordant com la intervenció econòmica de l'estat i l'article 155 ara fa un any va ser un cop fort per moltes activitats culturals del país, com el mateix Festival Nacional de Poesia. "Contra la barbàrie, cultura", ha sentenciat Borràs, que afegia: "Si es pensen que ens aturaran, és que no ens coneixen. Persistirem".

Més info: El Festival Nacional de Poesia es manté tot i la intervenció econòmica de l'Estat

"Recuperem el ritme del Festival Nacional, de la dignititat que ens mereixem. L'any passat es va intentar que quedés copsat pel 155 i vull agrair que en aquell moment tothom va apostar per fer un festival molt digne", ha reivindicat per la seva banda Carmela Fortuny.

Més info: Tot a punt per al XVIII Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem