El Women Congress reivindica el talent de les dones per l'empresa i l'economia

Sant Cugat ha acollit una nova edició del congrés de dones empresàries i directives

La cinquena edició del Women 360º Congress, el congrés sobre salut i benestar per la dona directiva i empresària, ha reunit centenars de persones, molt majoritàriament dones, aquest dijous 4 d'octubre a Esade Creapolis, a Sant Cugat del Vallès. Una trobada per reivindicar el paper de la dona en el món de l'empresa i conjurar-se per superar les actuals desigualtats que encara hi ha en aquest àmbit.

"És una primera llavor per canviar les dinàmiques i la crua realitat de les xifres", ha destacat la consellera d'Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, durant la inauguració del congrés. En aquest sentit, ha demanat que el futur l'han de construir plegats "homes i dones" i que cal canviar les situacions d'esclexta salarial o el sostre de vidre que es troben moltes dones per accedir a llocs de responsabilitats. Una escletxa salarial que a Catalunya implica que les dones, per la mateixa feina i responsabilitat, tenen un 14% menys de salari que els homes.

women 360 congress 1

D'esquerra dreta: presidenta de l'Institut Català de les Dones, la directora i fundadora del Women 360º Congress, el director general de Creapolis, la consellera d'Empresa, l'alcaldessa de Sant Cugat i l'organitzadora del congrés. FOTO: Bernat Millet

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha volgut reivindicar "la mirada femenina en la gestió", posant com a exemple l'ajuntament santcugatenc, que compta en dones en l'alcaldia, la gerència i la secretària; entre altres. "Les dones podem aportar valors femenins com la cooperació i l'escolta activa", ha afegit Fortuny. "Jo fujo del feminisme clàssic, això no és una guerra entre homes i dones, és un camí que hem de fer entre tots i totes per avançar en el lideratge femení i la igualtat", ha remarcat.

Per la seva banda, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha destacat la importància del Women Congress per "visibilitzar les  dones en el món de l'empresa" i ha assenyalat que "un dels objectius prioritaris és visibilitzar el seu talent en el mercat laboral" i que "deixin d'existir sostres de vidre que els impedeixin arribar a les cúpules". "Som la generació de dones més ben preparada de la història i cap país n'ha de prescindir", ha afegit.

women 360 congress 7

Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement FOTO: Bernat Millet

Ciència i dones

Un dels temes claus d'aquesta edició del Women Congress ha girat al voltant de la presència femenina en el món de la ciència i la tecnologia. En aquest sentit, la consellera d'Empresa ha reivindicat la necessitat que les dones apostin per carreres STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques). "Si no hi ha dones en aquest món, tornarà a passar el mateix que a la indústria", ha explicat Chacón, fent referència a les xifres de desigualtat en el sector industrial.

"Intentem parlar a les nenes que treballar en ciència és útil"

Justament, la primera taula rodona ha estat sobre el lideratge en els camps tecnològics i científics, amb Caterina Biscari, física i directora del Sincrotró ALBA, i Josep Miquel Piqué, president de l'Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d'Innovació. "Intentem parlar a les nenes que treballar en ciència és útil", ha remarcat Biscari.

Piqué, per la seva banda, ha destacat la importància que les dones se sumin en carreres tecnològiques i científiques per participar en l'elaboració de les noves tecnologies, com la Intel·ligència Artificial, que transformaran la societat. "S'estan creant nous models de societat i s'ha de fer des de la diversitat per poder activar tot el talent", ha finalitzat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem