El Women 360º Congress posa el focus en l'empoderament de la dona

Unes 300 dones empresàries i directives participen en el congrés sobre salut i benestar a Sant Cugat

L'empoderament de la dona és un dels conceptes claus que ha protagonitzat l'obertura de la quarta edició del Women 360º Congress aquest dijous, 5 d'octubre, a Sant Cugat. Unes 300 dones empresàries i directives participen en aquest congrés dedicat a la salut i al benestar femení que té per objectiu avançar en el model d'empresa saludable i que se celebra aquest dijous a Esade-Creapolis.

"La nostra intenció és llançar missatges claus per fer les empreses més saludables i prestar especial atenció a la feminitat i a la salut", ha resumit la directora del Women 360º Congress, Rosa Cuscó, durant la inauguració del congrés. Entre el públic, els homes es podien comptar amb els dits d'una mà, cosa que ha lamentat la presidenta de l'Observatori Dona, Empresa i Economia, Núria Lao: "Sap greu no veure més homes, també són necessaris".

La inauguració del congrés ha tingut lloc a partir de les nou del matí. Durant tot el dia es realitzen taules rodones, conferències i espais de networking amb la salut integral de la dona com a eix verterbrador.

Empreses saludables i del futur

Inauguració del Women Congress FOTO: Artur Ribera

Núria Lao ha destacat que "aquest fòrum ajuda a empoderar-se com a dona, a entendre's i acceptar-se". "Si no ens empoderem, no podem ser líders", ha emfatitzat Lao, que ha denunciat el "problema amb el poder" de les dones. Així, ha lamentat que només el 17% dels llocs executius i el 4,5% de les direccions generals són ocupats per dones. Finalment ha demanat també fer "autocrítica" i ha emplaçat a les dones a "aprofitar les oportunitats per ocupar els espais de poder".

"Aquest congrés és una gran oportunitat per avançar cap a les empreses saludables i del futur", ha expressat Montse Vilalta, de la direcció general de Comerç de la Generalitat, que ha denunciat els greuges que encara pateixen les dones en el món econòmic, com l'escletxa salarial o l'ocupació d'espais de poder. Elvira Bisbe,  del Col·legi de Metges de Barcelona, ha recordat que la dona "té un percentatge més alt de patiment emocional" i ha insistit en la importància de la conciliació laboral que, segons ha criticat, amb la crisi ha anat endarrere.

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat Joana Barbany ha tancat la inauguració del Women 360º Congress i ha recalcat que "ningú dubte de les capacitats de les dones". "Els homes han d'entendre que som compatibles, junts sumem amb visions diferents", ha destacat Barbany, que ha lamentat que moltes vegades es troba rodejada d'homes i sense cap altra dona en les visites a empreses que fa habitualment. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem