Els veïns de les Planes indignats amb la urbanització de Can Borrull

El regidor d'Urbanisme ha assistit al Consell de Barri d'aquest dimecres, en el qual ha explicat el projecte d'urbanisme d'aquesta zona del barri

El projecte d’urbanització de Can Borrull comença a caminar i s'espera que les obres es puguin licitar aquesta tardor. Així ho ha explicat el regidor d’Urbanisme, Pere Casajoana, al Consell de Barri de les Planes que s’ha celebrat aquest dimecres sota la mirada d'una trentena de veïns. Tot i això, Casajoana ha dit que li agradaria portar "més bones notícies".

El projecte està dividit en tres parts l’urbanització, pròpiament, el sanejament i el mur verd de la riera. Casajoana ha explicat que "tot aquest conjunt és el que integra el Pla especial de millora urbana que s'està tramitant a la Generalitat, en aquest moment s’està esperant la declaració d'impacte ambiental, i es confia que la Diputació liciti l'obra a la tardor".

El finançament de les obres estarà dividit en tres parts, tot i que els percentatges no estan definits, els costos aniran a càrrec de la Diputació, de l’Ajuntament i del veïns. De moment hi ha 300.000 euros que s'havien guardat per fer front a aquest projecte. L’Ajuntament ha demanat finançament a la Xarxa de Municipis de la Diputació i espera que aquesta sigui la seva font. En aquest sentit, Casajoana ha subratllat la “dificultat de trobar finançament en aquests moments”.  Les obres tindran un cost de 2,5 milions d'euros pel projecte d'urbanització, cinc-cents mil euros pel que fa a la part de la riera i cinc-cents mil euros més pel sanejament.

La presentació d'aquesta proposta ha provocat la indignació dels veïns que han retret al consistori que no els hagi enviat el projecte, ja que, segons els veïns, no han vist la proposta i no han pogut fer esmenes, perquè "s'ha acabat el termini". El responsable d’urbanisme s'ha compromès a donar una còpia del projecte als veïns i ha subratllat que entén la seva indignació, ja que fa molts anys que esperen. A més, ha assegurat que "es mirarà d'esbrinar perquè els veïns no van rebre a temps el projecte i que si tenen alguna al·legació assumible, i que no desvirtua el projecte general, l'assumiran". Els veïns han afegit que és una vergonya que s'hagi esperat tant per la urbanització d'aquesta zona i no s'han mostrat gens optimistes amb el nou projecte

.., …., ….


Més informació
 
Comentaris

Destaquem