Una carbassa FOTO: Cedida

Gastronomia

L'has tastat mai? Fes aquesta recepta de carabassa amb llenties

La carabassa és una de les verdures pròpies de la tardor

Ingredients:

150 g de llenties pardines

Oli d’oliva

Per la crema de carbassa:

250 g de carbassa neta

1 patata petita

1 ceba petita

200 ml de brou de pollastre

50 ml de nata per cuinar

Oli d’oliva verge

Sal al gust


 

Instruccions:

Peleu la patata, la ceba i la carbassa i talleu-les a daus. Poseu a escalfar una olla amb oli, i quan estigui a bona temperatura hi tireu la ceba per sofregir-la fins que comenci a canviar de color. Afegiu la patata i la carbassa. Remeneu i tireu el brou. Escalfeu-ho a foc fort fins que comenci a bullir.

Abaixeu la intensitat a la meitat i manteniu-la uns 25-30 minuts. Bateu tot el contingut de l’olla fins formar una crema. Corregiu el punt de sal i afegiu la nata. Remeneu i manteniu uns minuts més a foc suau perquè acabi d’espessir la crema.

Si la voleu més espessa, afegiu una mica de nata, i a l’inrevès, si voleu que quedi més líquida. Afegiu les llenties a temperatura ambient. Barregeu-ho bé i tireu un bon raig d’oli.