Polèmica per la mort de l'emú que passejava per Sant Cugat

Segons la Plataforma Animalista de Sant Cugat, la mort de l'animal s'hauria pogut evitar amb un protocol adequat d'actuació

La mort de l'emú que aquest dimecres, 10 d'octubre, corria pels carrers de Sant Cugat ha aixecat polèmica a través de les xarxes socials i per part d'entitats animalistes. Santcugatencs i santcugatenques han mostrat el seu malestar pel final de l'animal, després de ser perseguit per dues motos i dos cotxes de la Policia Local fins que va morir després de ser capturat. Segons l'Ajuntament, l'emú va caure desplomat per un atac de cor després de córrer durant quilòmetres per la ciutat.

Més info: Un emú recorre el centre de Sant Cugat i acaba mort

La Plataforma Animalista de Sant Cugat ha denunciat l'actuació policial i ha assegurat que "la mort de l’emú es podria haver evitat si s’hagués disposat d’un protocol d’actuació". "Lluny d’això, aquesta au va ser perseguida per 4 dotacions de la policia local pels carrers de la ciutat sense una estratègia ben dissenyada de captura", afegeixen.

La PAS explica que els emús són animals molt sensibles a les situacions d’estrès i "una persecució d’aquestes característiques era garantia del patiment i mort de l’au i podia posar en risc la seguretat viària". La PAS també manifesta el seu rebuig a la "desproporció en l’actuació" que es mostra a la imatge que s’ha fet viral en les últimes hores i en la qual es veuen dos agents a sobre de l’emú.

"La policia necessita eines per atendre correctament aquests casos"

Amb tot, l'entitat animalista considera "imprescindible" que Sant Cugat disposi de protocols per a què els diferents cossos de segureta tinguin els coneixements i recursos necessaris per atendre els casos que involucrin animals. "La policia necessita eines per atendre correctament aquests casos i és l’Ajuntament qui ha de proporcionar aquestes eines", afegeixen.

Des del PACMA també han denunciat la situació de "l'incident amb final tràgic per a un emú a Sant Cugat del Vallès". "Demanem reunió urgent amb l'Ajuntament de Sant Cugat per esclarir els fets i demanar informació sobre l'actuació policial", expliquen des del partit animalista.

L'Ajuntament defensa l'actuació

L'Ajuntament de Sant Cugat ha defensat l'actuació policial de captura de l'emú a través d'uns missatges a les xarxes socials: "La policia va perseguir l'animal perquè podia representar un perill públic en una via urbana. Va desplomar-se davant dels agents, que el van agafar perquè no sabien si estava mort o no".

"Recordem que els propietaris d'aquest tipus d'animals han de garantir la seva seguretat i la de qui els envolta, perquè podria haver causat greus danys físics i materials. El propietari ha estat localitzat i s'obriran diligències per si se li ha d'aplicar algun tipus de sanció", afegeix el Consistori.

Finalment, l'Ajuntament assegura que està treballant per tenir un protocol d'actuació per a aquests casos. "En tot cas, la prioritat serà sempre la seguretat de les persones", finalitzen.

Indignació a les xarxes socials

Molts santcugatencs i santcugatenques han mostrat la seva indignació per la mort de l'animal a través de les xarxes del TOT Sant Cugat.

Captura de pantalla 2018 10 11 a las 12.40.47

 

 

Captura de pantalla 2018 10 11 a las 12.18.19

 

 

Captura de pantalla 2018 10 11 a las 12.19.05
Més informació
 
Comentaris

Destaquem