Sant Cugat crearà un protocol d'actuació per fer front a casos com el de l'emú

El regidor de Medi Ambient destaca que es tracta d'un cas no contemplat l'actual Ordenança municipal

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès elaborarà un protocol per donar resposta a situacions com la viscuda aquest mateix dimecres quan un emú corria pels carrers de Sant Cugat, perseguit per quatre dotacions de la Policia Local, i que va acabar morint, generant polèmica per les imatges dels agents sobre l'animal.

Més info: Un emú recorre el centre de Sant Cugat i acaba mort

Unes imatges que han portat la Plataforma Animalista a demanar un protocol d'actuació per a casos com aquest. Com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènec, aquest és "un tema que s'havia estat parlant amb les entitats animalistes i Policia Local, per posar-ho en net com s'havia d'actuar, però la veritat és que no s'ha arribat". "Aquest tipus de casos el que fan és que posen urgència a acabar d'aclarir-ho. Recollim aquesta preocupació i ens hi posem", ha afirmat.

Més info: Polèmica per la mort de l'emú que passejava per Sant Cugat

Pel que fa als fets ocorreguts dimecres amb l'emú, Puigdomènec ha detallat que "la nostra Ordenança de protecció i tinença responsable d'animals domèstics especifica que aquest tipus d'animals no es poden tenir en habitatges de Sant Cugat; que s'han de tenir en llocs com nuclis zoològics. La primera de les coses que cal tenir en compte és que aquí hi ha un incompliment de l'ordenança, a no ser que tingui declarat un nucli zoològic".

D'altra banda, explica, "si no es pot tenir com animal domèstic, tampoc hi ha protocols referits a com s'ha d'actuar per part de la policia. I aquest és un tema important. La policia es troba sense eines: per una banda ha d'actuar, però per l'altra no li hem dit com ha d'actuar". En aquest sentit, defensa que "quan les entitats animalistes diuen que hi hauria d'haver algun tipus de protocol, alguna manera que la policia sabés què ha de fer en un cas com aquest, tenen raó".

En el cas de l'emú, l'actuació policial, per Puigdomènec, va ser "d'acord amb la que era la seva missió d'evitar accidents. El com? No hi era, i és el que haurem de fer". Pel que fa al propietari de l'animal, "s'està investigant" per veure què és el que ha passat.

 
Comentaris

Destaquem