Un veí de Bellaterra en les votacions. FOTO: ACN

Política

Aclaparadora victòria de 'sí' a la independència de Bellaterra amb el 94% dels vots

Diversos estudis econòmics avalarien la viabilitat del nou municipi

El 'sí' a la independència de Bellaterra ha guanyat amb un 94% dels vots. D'aquesta manera els residents de Bellaterra han votat a favor de la creació d'un nou municipi. A la votació, que s'estés al llarg dels darrers dies han participat 1.185 bellaterrencs, és a dir un 53,57% dels veïns amb dret a vot.

En declaracions recollides per l'agència de notícies ACN el president de l'EMD, Ramon Andreu, ha explicat que la consulta ha estat "un èxit rotund" i celebra la "claredat" amb la que la població ha donat suport al 'sí' a la independència "perquè es puguin decidir des d'aquí les qüestions municipals del dia a dia". "Presentarem la iniciativa als grups parlamentaris perquè el Parlament pugui dur Bellaterra a ser un municipi propi", afegeix.

Ara per ara l'EMD de Bellaterra té competències en manteniment d'espais públics, inspeccions d'urbanisme, regulació del trànsit, conservació del patrimoni i promoció de la cultura i l'esport. La creació del nou municipi obligaria a crear nous serveis, amb la despesa que això suposa, encara que diversos estudis econòmics avalarien la viabilitat del nou municipi.

Suport dels grups municipals

Ara l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) ha convocat els candidats al 27-S perquè donin suport als resultats en un acte previst pel pròxim dimarts, 22 de setembre, al Centre Cívic de Bellaterra. Des de l'EMD volen que els partits es comprometin a traslladar al Parlament l'expedient per a la tramitació de la llei que reconegui Bellaterra com a nou municipi, que seria el municipi 950.