Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a les darreres eleccions del Parlament de Catalunya. FOTO: Àgata Guinó

Política

Chacón (PDeCAT): 'Qui ha estat sempre en contra de pactar amb nosaltres ha estat Junts'

Àngels Chacón, del PDeCAT, ha parlat de les futures eleccions municipals i del camí que ha de prendre en un futur pròxim la formació política

La candidata del PDeCAT a les darreres eleccions del Parlament de Catalunya, Àngels Chacón, ha visitat Sant Cugat amb l'objectiu de trobar-se amb les agrupacions locals del PDeCat del Vallès Occidental per "explicar cap a on evoluciona l'espai polític i parla de les candidatures de les pròximes eleccions municipals", el divendres 12 de novembre a la Casa de Cultura. Tot i que l'acte ha estat sense la presència de mitjans de comunicació, Chacón ha parlat amb el TOT Sant Cugat i ha explicat que el partit està obert a sumar amb qualsevol força polític i no tanca la porta a Junts per Sant Cugat.

Així doncs, després que el regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès, el qual ha manifestat la seva intenció de ser candidat a les primàries del partit, comentés la necessitat de treballar conjuntament per recuperar l'alcaldia, Chacón ha indicat que la força política està disposada a treballar conjuntament amb altres partits polítics: "Nosaltres som el partit de la suma, el partit dels acords i el partit de treballar per la prosperitat del país. Qui ha estat sempre en contra de qualsevol pacte amb nosaltres ha estat Junts i qui ha volgut que ens quedéssim anul·lats ha estat Junts. Junts per Sant Cugat i Junts per Catalunya haurien de parlar entre ells i aclarir-se una mica".

Més info: El regidor Josep Maria Vallès aspira a ser alcaldable de Junts a les municipals del 2023

D'altra banda, Chacón, qui va ser consellera d'Empresa i Coneixement en el govern de Quim Torra, ha explicat que el partit està treballant per configurar un nou espai polític: "Hem de transitar cap a un espai més ampli perquè cal que siguem més i més forts. Hem de preservar el model de país i ho volem fer sent elements d'un nou moviment, no una suma de partits".

A més, l'exconsellera ha indicat algunes de les pautes d'aquest nou moviment, tot i que no ha volgut donar cap pista del seu nou nom: "Plantejarem el nostre projecte des del realisme, sense renúncies, però sense enganyar, amb l'objectiu de preservar el model del país, ja que ara mateix hi ha una manca d'identificació del model de país que volem. Per tant, tot aquell votant que entengui que cal remar en una direcció per aconseguir ser referents en tantes coses serà benvingut".

Finalment, Àngels Chacón ha posat l'accent en les polítiques, i no en els partits o els polítics, com a element clau de cara a les pròximes eleccions municipals: "L'important és el que farem, no qui som o d'on venim. Així que nosaltres serem honestos, coherents i presentarem propostes amb l'objectiu de sumar amb qui calgui".

PDCat s'ha reunit amb les agrupacions del Vallès Occidental per parlar sobre les candidatures municipals i el futur del partit. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.