Els tres regidors de Ciutadans durant un ple municipal FOTO: Artur Ribera

Política

Ciutadans vol facilitar la igualtat d'oportunitats professionals entre homes i dones

La formació presenta una moció al ple municipal per crear el segell 'Sant Cugat concilia'

El grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat del Vallès proposarà al pròxim ple la creació del segell "Sant Cugat concilia" amb l'objectiu de facilitar la igualtat d'oportunitats professionals entre homes i dones.

En un comunicat, la formació explica que l'objectiu de la mesura és "fomentar i incentivar que les empreses facin accions per facilitar la conciliació de la vida personal i professional". En aquest sentit, apunten que el segell ha de servir per "visibilitzar aquelles empreses de Sant Cugat que desenvolupin bones pràctiques en matèria de conciliació".

Les dimensions del parc empresarial de la ciutat ha de servir "d'exemple i difusió d'aquestes pràctiques per a la resta d'empreses", remarquen, fent valdre també que, en un municipi amb un 25% de població menor de 18 anys, "les administracions locals hem de treballar per construir una societat basada en la qualitat de vida de les persones on es posi per davant compaginar el progrés professional amb les responsabilitats familiars".

De la mateixa manera, la formació taronja proposarà la creació d'un Premi a la Conciliació, de caràcter anual, per reconèixer aquelles empreses en les quals els treballadors hagin aconseguit un grau més alt de conciliació de vida personal i laboral.