Cs vol que Guàrdia Civil i Policia Nacional col·laborin en la seguretat a Sant Cugat

"Ens preocupa molt la falta de seguretat", denuncia el grup de Ciutadans

Ciutadans ha tornat a denunciar la situació "d'inseguretat" a Sant Cugat com a conseqüència de "l'increment dels robatoris" en domicilis. Per aquest motiu, la formació taronja ha presentat una proposta al Parlament de Catalunya per incrementar el nombre de mossos d'esquadra a Sant Cugat i fer partíceps a Guàrdia Civil i Policia Nacional de la seguretat al municipi.

"Ens preocupa molt la falta de seguretat", ha afirmat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, que ha denunciat que els robatoris a domicilis es van duplicar entre 2011 i 2016. Segons el diputat de Ciutadans Jean Castel, l'increment es deu a la "inacció" del govern municipal i demana a l'alcaldessa de Sant Cugat que assumeixi les responsabilitats i faci "un pas al costat".

Des de Ciutadans recorden que Sant Cugat és de les ciutats de tot l'estat espanyol amb una major tasa de robatoris en domicili i demanen actuacions a l'Ajuntament. Unes solucions que haurien de passar per l'increment de policies, ja que denuncien que no es compleix la ràtio. Segons la legislació, a Sant Cugat haurien d'haver 220 agents; mentre que actualment hi ha un centenar de policies locals i una setentena de mossos.

A més, Aldo Ciprián ha carregat contra el cos de Policia Local i ha assegurat que és la plantilla de més edat de Catalunya. En aquest sentit, ha demanat que els policies "estiguin al carrer". "La majoria estan fent tasques administratives", ha lamentat. "Hem tingut un problema amb la Policia Local, podria haver assegurat més la ciutat", ha afegit.

Sense mossos

Jean Castel ha avisat que l'increment de policies no es podrà produir a curt termini, ja que encara no s'ha iniciat la convocatòria de noves places de mossos que es va anunciar fa més d'un any. És per això que aposta per destinar un operatiu especial a Sant Cugat durant un temps per prevenir robatoris i instaurar la coordinació amb Guàrdia Civil i Policia Nacional.

"S'han d'agafar agents de diferents estacions dels Mossos d'Esquadra i posar un operatiu especial a Sant Cugat", ha detallat Castel, que ha explicat que donaria servei a les zones amb més robatoris. Tot i que ha reconegut que no és una solució a llarg termini, creu que podria millorar la seguretat.

D'altra banda, davant el fet que "la gestió de la seguretat a Catalunya no dona garanties", proposa fer partíceps a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional de la seguretat a Sant Cugat. "La col·laboració seria benvinguda", ha assegurat. Així, proposen un pla d'acció conjunt entre totes les forces de seguretat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem