Col·loquen més de 3.000 llaços grocs a Sant Cugat

Els llaços es van posar la nit de dijous 11 de gener a divendres 12, una acció convocada pel CDR Sant Cugat

El color groc, en especial els llaços de color groc, s'ha convertit en un dels colors més visibles als paisatges de tot Catalunya, després de l'empresonament dels "Jordis" i de part del Govern de la Generalitat de Catalunya. Un color que simbolitza una protesta pacífica demanant l'alliberament dels presos polítics, en aquests moments, encara estan en presó preventiva el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller d'Interior Joaquim Forn i els dos líders de les entitats sobiranistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.


Així arreu del país, i Sant Cugat no és una excepció, es convoquen trobades per col·locar llaços grocs arreu. Aquest divendres a la nit, Sant Cugat es va despertar amb 3.000 llaços grocs als voltants del Monestir, en concret a l'avinguda de Francesc Macià a la zona coneguda com l'escalèxtric.



L'acció va ser impulsada pel Comitè de Defensa de la República de Sant Cugat, un dels seus impulsors ha explicat al TOT el que significa la protesta. "Per nosaltres col·locar-los és construir solidaritat i visualitzar injustícies i l'anormalitat del moment i els que ho treuen destrueixen ocultant el record d'aquestes injustícies per així perpetuar-les, destruir activament és per odi profund i històricament sempre ha sigut més fàcil destruir que construir. L'odi que s'ha fomentat des de certs sectors ha arribat tan enllà que es dediquen a prohibir i destruir un color, em sembla molt trist. Demanar la llibertat dels presos polítics no imposa res a ningú, destruir els llaços és destruir la llibertat i en aquest cas és imposar, imposar la no llibertat per perpetrar la dictadura del 78".



Així mateix, els organitzadors expliquen que tan bon punt es col·loquen els llaços, en poques hores tornen a ser retirats per persones en contra del moviment.



Aquest mateix, divendres, mitjançant un comunicat, el PP de Sant Cugat ha demanat que es sancioni a les persones que posen llaços grocs a la via pública.

Llaços grocs a l'avinguda de Francesc Macià FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem