Sessió de constitució del Consell de Barri Nucli Antic. FOTO. C. Caballé

Política

El Consell de Barri del Nucli Antic comença a caminar en desacord amb el nom

Durant la sessió de constitució del nou Consell de Barri, diferents veïns han mostrat el seu desacord amb el nom de l'ens

El nou Consell de Barri de Sant Cugat del Vallès, el sisè de la ciutat i que porta per nom Nucli Antic, s'ha constituït oficialment la tarda d'aquest dijous, 5 de març, en la sessió celebrada a la Casa de Cultura sota la presidència de Pere Soler.

Un Consell, com ha recordat Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, durant la sessió, que neix de la voluntat "d'acostar els òrgans de participació a la ciutadania", i la creació del qual s'aprovava durant el Ple Municipal del mes de gener.

Més info: Aprovada la creació del 6è Consell de Barri de Sant Cugat

El Consell de Barri del Nucli Antic està integrat pels barris de l'Eixample i tota la zona de l'estació i centre de Sant Cugat, i el seu president és el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler. Pel que fa a la sotpresidència i el secretariat, durant la sessió s'ha emplaçat els veïns i veïnes a presentar les seves candidatures en el pròxim consell de barri, posterior al de la constitució.

Durant la celebració de la sessió, alguns dels assistents han mostrat el seu desacord amb el nom que se li ha donat, el de "Nucli Antic", proposant que aquest es revisi i s'acordi amb els veïns, proposant "Centre Històric", entre altres.

Josep Vergés, president de l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre, ha estat un dels veïns en mostrar el seu desacord amb el nom, lamentant que "Sant Cugat ha deixat de tenir centre, convertint-lo en un nucli" que, com ha definit, significa "sector primitiu d'una ciutat", lamentant també que s'hagi exclòs el barri del Monestir del Consell. Una situació, ha dit, que "posa de manifest el menyspreu municipal", queixa que ha enllaçat amb la pèrdua de caràcter de la zona, amb terrasses que ocupen la via, sorolls, i altres elements que, assegura, "no afavoreixen els veïns".

Amb aquests arguments, ha demanat que el consistori es replantegi el nom que se li ha atorgat al Consell, proposant centre Històric, entre altres alternatives. Una petició amb la qual han coincidit altres veïns presents a la sessió.