Aprovada la creació del 6è Consell de Barri de Sant Cugat

Francesc Carol serà el president del Consell de Barri Centre Oest i Pere Soler, del Nucli Antic

Sant Cugat tindrà un nou Consell de Barri. Amb la voluntat "d'acostar els òrgans de participació a la ciutadania", el Ple Municipal ha aprovat la creació del sisè Consell, el del Nucli Antic. Els Consells de Barri són òrgans de participació integrats per representants de les entitats i associacions de cada barri i que tenen l'objectiu de fer arribar propostes a l'Ajuntament.

Marco Simarro, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que l'objectiu és fer més eficients aquests òrgans participatius, que tinguin un funcionament més àgil i potenciar la implicació dels veïns i les veïnes. A més, la reestructuració serveix per "reconèixer barris amb identitat pròpia".

Una proposta que ha rebut el suport de les forces a l'oposició, Junts per Sant Cugat i Ciutadans. Aquesta segona formació, però, ha proposat un nom alternatiu al de "Nucli Antic", proposant que és digui "Centre Històric".

Francesc Carol, nou president

El Consell de Barri del Nucli Antic estarà integrat pels barris de l'Eixample i tota la zona de l'estació i centre de Sant Cugat. El seu president serà el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler. El regidor de Seguretat, Francesc Carol, serà el nou president del Consell de Barri Centre Oest.

En la resta d'òrgans també hi ha algunes modificacions. Aquests són els barris que integren cada Consell (entre parèntesis, el president):

  • Nucli Antic (Pere Soler): Eixample oest, Eixample est, sector centre est i sector centre oest.
  • Consell del Centre Est (Esther Madrona): Monestir, Sant Francesc, Coll Favà, Can Magí Nord, Roquetes, Torreblanca, Can Bell.
  • Consell del Centre Oest (Francesc Carol): Galliners, Can Barata, Guinardera, Volpelleres, Sant Domènec Est,  Sant Domènec Oest, Can Sant Joan Nord, Can Sant Joan Sud, Parc Central, Colomer, Pla de la Pagesa, Can Majó, Can Gatxet, Arxiu, Costa del Golf, Golf i Can Trabal.
  • Consell de Mira-sol (Pilar Gorina): Can Cabassa, Can Revella, Mas Gener, Ca n’Ametller, Can Mates Est , Can Mates Oest, Bell Indret i Colònia Oller.
  • Consell de La Floresta (Marco Simarro): Mas Fortuny, la Floresta, Sol i  Aire, Collserola, Sant Medir, Collserola Nucli Est i Collserola Nucli Oest.
  • Consell de Les Planes (Alba Gordó): barris de Les Planes, Can Cortés, Collserola les Planes i Can Borrull.

Què són els Consells de Barri?

Els Consells de Barri són òrgans de participació territorial, dels quals es dota l’Ajuntament de Sant Cugat, per assessorar-se i rebre propostes de la ciutadania respecte a les necessitats i el funcionament del barri i del municipi, per a millorar la gestió fent-la més transparent i més democràtica. Són òrgans consultius, és a dir, no prenen decisions vinculans. Es reuneixen cada tres mesos aproximadament.

Entre les seves funcions, a banda de fer propostes i suggerències a l'Ajuntament, hi ha la de distribuir el fons de lliure disposició del pressupost municipal que cada Consell de Barri tingui assignat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem