Américo Ologaray, coordinador de Podem Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, coordinador d'en Comú Podem i Aina Balada, membre d'en Comú Podem FOTO. Àgata Guinó

Política

En Comú Podem carrega contra el govern de Sant Cugat pel retard en els pressupostos

Els comuns critiquen la gestió econòmica del govern d'ERC, PSC i CUP de Sant Cugat

"De nou, començarem l’any sense un pressupost aprovat i el més greu és que no hi ha una previsió de quan serà una realitat". És el missatge d'En Comú Podem Sant Cugat, que ha carregat contra el govern d'ERC, PSC i CUP pel retard en la confecció dels comptes municipals i "els perjudicis que suposa" pel "progrés de la ciutat, les persones que necessiten ajudes, les empreses que contracten amb l'Ajuntament i les associacions que reben subvencions per a les seves activitats".

En un comunicat, els comuns lamenten les declaracions del tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler (PSC), en una entrevista al TOT, on "no descarta" que el pressupost es presenti a la primavera de 2023. "Si un pressupost prorrogat ja de partida és una mala notícia, en el context d’inflació en què ens trobem no pot donar les respostes necessàries de protecció i acompanyament a la ciutat". "Ens preocupa llegir tantes excuses, com la pandèmia, que a altres ajuntaments i administracions no ha impossibilitat tenir pressupostos aprovats l’1 de gener", afegeix el partit.

Més info: Soler: "No descarto demanar responsabilitats per la situació econòmica que ens hem trobat"

La sorpresa dels comuns

Així, els comuns demanen al govern que expliqui "quina és la prioritat i la gestió que es fa dels diners que són de tothom" per afrontar qüestions "urgents": "La ineficiència en la despesa, la resolució de diferents contractes que obliga al reconeixement de factures de forma no usual, l’ampliació dels terminis de pagament a proveïdor; les inversions, com podrien ser en habitatge, per fer front a les emergències o la gestió de recursos bàsics per la cohesió social".

Finalment, la formació es mostra sorpresa perquè el tinent d'alcaldia plantegi demanar responsabilitats a l'anterior govern per la situació econòmica heretada, especialment perquè Soler va participar "en el govern anterior de Convergència". Pels comuns, són "unes declaracions que són molt inquietants i susciten moltes preguntes sobre la gestió que ha realitzat en aquests últims tres anys i mig com a responsable dels comptes de l'Ajuntament". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.