L'estació de Renfe de Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Política

ERC vol que l'Estat pagui els 7,5 milions d’euros que Sant Cugat deu a Adif

Els republicans han presentat esmenes als pressupostos generals de l'Estat

La secció local d'ERC ha carregat contra els pressupostos de l'Estat que recentment ha aprovat el Congrés dels Diputats. D'aquesta manera, ERC ha presentat una esmena perquè sigui l'Estat qui pagui el deute de 7,5 milions d'euros que l'Ajuntament de Sant Cugat té amb Adif per l'expropiació d'uns terrenys de la Ronda Nord. ERC explica que aposta per aquesta mesura, ja que així es compensaria "l'actitud especulativa d'Adif. 

 

Els fets es remunten a l'any 2005, quan l'Ajuntament va expropiar un terreny de 1.000 metres quadrats de la Ronda Nord (on hi ha l'estació de Renfe) a Adif per un valor de 100.000 euros, segons el Consistori. L'empresa va iniciar la via contenciosa perquè estava en desacord amb la la xifra. Primer una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i posteriorment una del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) van dictaminar que l'Ajuntament havia de pagar 4,5 milions d'euros a l'empresa. A aquesta xifra de diners se li ha de sumar els interessos per un valor d'1,5 milions d'euros fins a l'actualitat i també els que es generaran en els pròxims quatre anys, quan l'Ajuntament haurà de pagar la totalitat dels diners 

 

Amb tot, el consistori va arribar un acord per pagar el deute dos pagaments parcials a Adif. Un en forma de solar de Can Cabassa per construir-hi habitatge lliure per un valor de 3,5 milions d'euros. L'altre pagament s'efectuarà al febrer del 2018 en concepte d'un bloc d'edificis d'habitatge de lloguer protegit que construirà l'Ajuntament i vendrà a un tercer per un valor de 3,5 milions d'euros que seran dipositats a Adif.

 

Més reclamacions d'ERC

D’altra banda, la formació també ha presentat tres esmenes més destinades a sol·licitar altres partides pressupostàries. La primera d’elles fa referència al Centre d’Alt Rendiment (CAR) i té la intenció de millorar una de les instal·lacions esportives.

 

Les altres dues reclamen al govern espanyol les inversions per construir dos intercanviadors: el que ha de connectar l’estació d’FGC de Volpelleres amb la de Renfe i el que ha d’unir l’estació d’Hospital General, també d’FGC, amb la de Renfe de Rubí