Eduard Degollada, al fons de la Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix, durant la seva intervenció a l'homenatge a Elena Degollada, la seva germana. FOTO: TOT

Política

"Fem aquest acte perquè tinguem un bon record de l'Elena Degollada"

Un centenar de persones han assistit aquest dijous 2 de juny a la Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix per fer un homenatge a la vocal difunta ara fa un mes

Amb el cant dels ocells, interpretat en directe, ha començat l’homenatge a Elena Degollada, desapareguda al mes d’abril. La Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix ha acollit aquest dijous al vespre un acte de record a la vocal Elena Degollada Bastos. A l'ace hi han assistit representants de la junta de veïns, regidors i tinents d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’alcaldessa, Mireia Ingla, i el president de l’EMD de Valldoreix; Josep Puig. "Fem aquest acte perquè tinguem un bon record d’ella. L’Elena sempre quedarà entre nosaltres”, ha declarat Puig.

Més info: Mor Elena Degollada, vocal de l'EMD de Valldoreix

Josep Puig: (JUNTS) “Una persona senzilla, compromesa, responsable, una bona persona”

Abans, el president, Josep Puig, ha agraït a la família la seva presència i també la de l’alcaldessa, Mireia Ingla, i la de la resta de personalitats i ha recordat com va formar part de l’EMD, després que el Xavier Gavaldà deixés  la seva vocalia per motius laborals el 2016.  Va dir que la va agafar per sorpresa, però que després de pensar-ho va acceptar i va afegir que la motivava molt el repte. 

Puig ha revelat que va trobar “una persona senzilla, compromesa, responsable, una bona persona”. I ha afegit que, tot i que la vida et juga males passades, pensa que es “va acomiadar d’una manera molt digne”. 

I ha acabat afirmant que “la trobarem a faltar sempre. Estava entregada per treballar per Valldoreix".

Susanna Casta (PSC): “Una persona súper dialogant”

Tot seguit, Susanna Casta, vocal del PSC a l’EMD Valldoreix,  ha explicat com va conèixer l’Elena i de la seva experiència amb ella ha dit que era “una persona súper dialogant” i ha preferit parlar també de què va significar per a ella conèixer-la i de les seves aficions compartides com El Senyor dels Anells, la ciència-ficció o les arts manuals. Aquesta última afició molt important per unir-la a ella durant la pandèmia.

També ha recordat el seu humor,  “molt semblant” al seu i “una mica especial” i com enviant-li vídeos va poder-fer alguna cosa per ella en els pitjors moments de la malaltia.

Per últim, ha acabat el seu parlament amb un  “see you later” final i abans dient que espera que “ella encara ens està escoltant, perquè cal pensar que mai s’acaben d’anar” i que la trobarà molt a faltar.

Ferran Margineda (CUP): “Elena Viu en el nostre record que perpetuem ara i endavant"

D’altra banda, Ferran Margineda, de la Cup ha explicat que, quan va assistir al tanatori i li van dir que hi hauria l’homenatge, es va posar a escriure unes línies quan va arribar a casa.

En aquest text s’ha referit, entre altres qüestions que quan un fet et colpeja amb la pèrdua d’una persona estimada, es produeix un record incrustat en el pensament que el fa protagonista de totes les vivències compartides. L’escrit ha acabat amb un  “Elena Viu en el nostre record que perpetuem ara i endavant. Et trobarem a faltar, però sempre hi seràs present. Fins sempre Elena!”.

Per la seva banda, Jaume Sanmartí, ERC-MES, ha dit que l’Elena era la primera persona que veia en els plens quan aixecava la vista del seu seient i ha llegit un text de record seu.En aquest escrit, ha explicat que "físicament no està amb nosaltres", però “miro i et recordo i això és un indicatiu que la mort no és fi de res, perquè sempre seràs en el record”. Simpatia, alegria i somriure permanent i una professional irrevocable. Amb aquestes paraules ha qualificat l’Elena i ha destacat també que “es va esmerçar en cos i ànima en les seves responsabilitats”. “Per això és especial dolorosa la seva pèrdua”, ha afegit Sanmartí i ha acabat recitant un poema de Miquel Martí i Pol.

Bernat Gisbert (Junts): "Volem posar el valor la teva lluita, perseverança i esforç”

A més, Bernat Gisbert, de Junts Per Valldoreix s’ha mostrat també molt afectat per la pèrdua de Degollada. “Els que més la coneixien i tenien tracte se l’estimaven molt perquè es feia estimar”, ha afirmat el vocal.I ha dit que, tot i que fa més d’un mes que va marxar,  encara no s’ha fet a la idea. “Apareixes constantment en el sentiment nostre i volem posar el valor la teva lluita, perseverança i esforç”, ha dit.

També, sobre la seva malaltia, ha dit que no li impedia perdre’s cap reunió i que es posava la quimioteràpia els divendres per estar bé els dilluns.I ha destacat la seva capacitat de convertir en quelcom  senzill alguna cosa complicada com els números i l’economia. “Encara recordo els seus dibuixos a les pissarres explicant les coses”, ha revelat. Gisbert ha acabat assegurant que aquests dies han sigut els més complicats que recorda perquè molts treballadors de l’EMD de Valldoreix li han dit com es troba a faltar. “Ens quedem amb tot el que ens ha donat, el teu rigor i la teva empenta i incorporarem molt del que ens va ensenyar”, ha comentat Gisbert que s’ha acomiadat amb un record per a la seva família i qualificant a Degollada com “un estel que brilla al cel”.

Mercè Conesa, exalcaldessa: "Una persona amb una intel·ligència privilegiada i una sensibilitat exemplar”

Tot seguit, l’exalcaldessa de Sant Cugat i amiga seva, Mercè Conesa, ha llegit un text del grup d’amigues, entre les quals s’inclouen Susana Herrada, Cristina Paraira, Susanna Pellicer, Marta Subirà, Esther Salat i Joana Barbany. Un escrit que ha recordat els bons moments que han passat juntes per fer-se companyia i que ha servit per valorar d’ella que “tenia el do de donar-nos seguretat en les decisions”. L’ha qualificada també com "una persona amb una intel·ligència privilegiada i una sensibilitat exemplar” i li ha agraït el camí que han fet juntes perquè “ha valgut la pena”. I ha acabat destacant el “rigor” a la feina, la seva “humanitat i estima” cap als altres i confessant que els dinars amb les amigues ja no serien el mateix sense ella.

Montserrat Roura: "amb ella, la gent gran ens vam sentir molts recolzats"

Per la seva banda, Montserrat Roura, presidenta del Casal d’avis de Valldoreix, ha improvisat un discurs i ha revelat que s’identifica molt amb com l’Elena va agafar el càrrec perquè a ella també li van oferir per sorpresa. I ha afegit que creu que segur que es va implicar molt, ja que ha assegurat, “amb ella, la gent gran ens vam sentir molts recolzats, sobretot en el temps de la pandèmia. Mai deixava una trucada o un WhatsApp sense respondre”, ha concretat.També ha dit que a ella els comiats tristos no agraden i ha afegit que està molt contenta d’haver compartit vivències amb l’Elena, de la qual ha destacat que és una persona amb un “currículum increïble” que el portava amb “senzillesa” i “molta proximitat”. I ha acabat donant les gràcies per la seva feina i pronunciant un “mai t’oblidarem”.

Arribats a aquest punt, han tornat a sonar els violins. Una actuació musical que ha servit per donar pas a la intervenció del germà, Eduard Degollada.

Eduard Degollada: “Sempre va portar aquesta alegria i l’exemple de les coses ben fetes”

Per la seva banda, el seu germà, ha improvisat també un discurs i ha insistit en l’exemple de la seva germana gran. “Sempre va portar aquesta alegria i l’exemple de les coses ben fetes”, ha destacat.I ha posat en relleu la seva capacitat de treball i com han viscut la seva malaltia, sense donar-li la importància que ella tampoc li'n donava.A més, ha valorat molt tota la gent  que va assistir al funeral i també en aquest acte d’homenatge. I ha agraït molt l'acte de record, ja que servirà, segons ha considerat ell mateix, per “valorar-la més”. Per últim, ha afirmat que, igual que la malaltia li va servir per retrobar moltes amigues, la política també li va servir per tenir més il·lusió per fer les coses. “Gràcies per donar-li aquesta iniciativa. Evidentment la recordarem sempre. Gràcies!”, ha exclamat el seu germà.

Mireia Ingla, alcaldessa “Allà on sigui segur que li agradarà molt el que ha sentit"

La penúltima intervenció ha sigut per Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, que ha dit que amb els parlaments d’aquest dijous no costa molt fer-se la idea de qui era l’Elena. I ha afegit que “ella segur que ens està escoltant i se sentirà orgullosa de tenir tantes persones que parlin tan bé d’ella”. I ha destacat la seva humanitat que la va poder copsar bé ella mateixa durant la pandèmia en les trobades que mantenien. “En moments com aquests tan complexos es demostra també molt la categoria”, ha sentenciat Ingla. A més,  ha valorat que després d’una trucada decidís “treballar per la seva gent, per la gent gran” i la seva dedicació per a fer “un millor Valldoreix”. “Allà on sigui segur que li agradarà molt el que ha sentit. Avui hem fet que el comiat sigui entre tots i totes molt bonic”, ha conclòs l’alcaldessa. 

Per últim, el president Puig ha donat per finalitzat l’acte, però no sense esmentar abans que, “era una persona que es feia estimar molt i això és el que ha fet que hagi generat un bon record i que sempre la tinguem entre nosaltres”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.