Fortuny: "Farem una oposició de qualitat perquè tenim el coneixement de la ciutat"

L'exalcaldessa de Sant Cugat, i portaveu de Junts per Sant Cugat, ha valorat l'acord de govern

"Ho hem intentat tot fins al final, des del minut zero", ha dit Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat, en relació a la voluntat del partit al qual representa de formar govern a Sant Cugat del Vallès amb Esquerra Republicana. Ho ha fet en acabar el ple de constitució del nou consistori a Sant Cugat  aquest dissabte, 15 de juny, en el qual Mireia Ingla ha estat escollida com a alcaldessa amb el suport del PSC i la CUP.

Més info: Mireia Ingla (ERC-MES) ja és alcaldessa de Sant Cugat i posa fi a 32 anys de Convergència

En el mateix sentit, Fortuny ha recordat l'oferiment fet pel PDeCAT en el seu moment a ERC, per entrar al govern, la proposta de fer una llista única de cara a les passades eleccions del mes de maig, i posterior a elles, ja que, per l'exalcaldessa, "els resultats confirmaven el pacte natural". "La resposta va ser que no", ha dit Fortuny, mentre afegia que "mai s'ha descartat per part d'ERC que s'estava treballant per un govern alternatiu", alhora que detallava que "sempre hem dit que amb els socialistes volíem un acord per a la investidura, sense entrar al govern".

Unes negociacions que han durat setmanes, i que davant els possibles escenaris, Fortuny ha explicat que va anar fins a Soto del Real per demanar la validació dels presos polítics el possible pacte amb el PSC a la ciutat. "Els presos van ser molt clars: Carmela, si ens vols fer feliços, si vols treballar per nosaltres, has de treballar des de l'alcaldia, tenint molt clar que és un pacte per la ciutat, que no pot trontollar quan hi ha desacords", ha detallat. Un tema, ha dit, que "no va poder ser ni tractat gairebé", ja que, ha afirmat, "en paral·lel, el govern alternatiu ja estava fet".

D'altra banda, Fortuny no considera que prioritzar l'eix nacional hagi estat un error. "S'ha de prioritzar sense que et faci oblidar ni un minut la ciutat. I ho hem fet en aquest últim mandat, també reconeixent que la ciutat té reptes", ha dit, afegint que "vull deixar clar que la darrera carta que teníem per poder treballar la ciutat i la república, per la independència, era tenir l'alcaldia". És per això, ha dit, que avui dia "es constata que ERC no volia arribar a un acord, i que ja ho tenien clar, i ens han marejat durant tres setmanes".

"Teníem l'obligació de treballar fins a l'últim moment, per això l'oferta d'ahir", ha dit Fortuny en relació a l'oferta d'aquest divendres de Junts per Sant Cugat a ERC de compartir l'alcaldia, afegint que també els van oferir, entre altres les àrees de territori i habitatge, que, "ha dit, "desconec si van ser propostes validades per l'assemblea".

En un altre sentit, Fortuny s'ha referit a la tensió viscuda durant la celebració del ple de constitució aquest dissabte, quan s'han entrecreuat protestes contra el pacte d'esquerres, i contra l'anterior equip de govern. "A la ciutadania se l'ha d'escoltar sempre, sobretot a les urnes. I cadascú farà la interpretació que vulgui", ha apuntat, afegint que "a mi m'hagués agradat que fos un ple una mica més tranquil, però és important que les forces polítiques que a contracorrent han fet un pacte a tres, hauran de demostrar que no trontolla".

Finalment, pel que fa al nou escenari que ara s'obre a Sant Cugat amb el govern d'ERC, PSC i CUP, Fortuny ha dit que, des de Junts per Sant Cugat, "farem una oposició de qualitat perquè tenim el coneixement de la ciutat i d'haver governat". Una oposició, ha dit "des del coneixement, fiscalitzadora, responsable, des de molt treball, i, sobretot, estarem molt emetent a la coherència que pugui tenir en la seva presa de decisions aquest govern de tres grups polítics".

 
Comentaris

Destaquem