Fortuny lamenta que "el pacte natural no hagi estat possible"

L'alcaldessa en funcions de Sant Cugat ha intervingut al programa de Rac 1 'Via lliure'

Carmela Fortuny, alcaldessa en funcions de Sant Cugat del Vallès fins que es constitueixi el nou consistori aquest dissabte, ha defensat el que hagués estat el "pacte natural" entre Junts per Sant Cugat i ERC-MES aquest dissabte, 15 de juny, en una entrevista al programa Via Lliure de Rac 1. L'alcaldessa en funcions ha fet un balanç de l'acord de govern entre ERC, PSC i CUP materialitzat aquest mateix divendres a la ciutat.

Fortuny ha destacat que la formació a la qual representa ha estat treballant per aquest "pacte natural que havíem de tenir amb ERC" des de la mateixa nit electoral i fins "a l'últim moment", fent referència a la proposta d'alcaldia compartida que li feia a ERC aquest mateix divendres "per mantenir aquest govern sobiranista i per mantenir a Sant Cugat el vot de què han dit els veïns i les veïnes", ha dit. "Ho hem treballat de manera incansable, propositiva i molt positiva, però no ha estat possible", ha lamentat.

"Al final, governa qui és capaç de formar govern, i això ho hem d'acceptar, i nosaltres, ho hem intentat tot, des de la bona política, des de l'ètica, des de la transparència i l'honestedat, però no hem estat capaços de fer-ho", ha afegit Fortuny.

Una situació, ha dit, que la porta a sentir-se "molt satisfeta de la feina feta fins ara", però també "trista". "Hi ha una tristesa perquè l'atac d'aquestes tres forces que han decidit unir-se per formar govern, forces tan diferents, va molt vinculat a fer fora a 32 anys de Convergència", ha detallat, explicant que "sempre els he dit que passin ja aquesta pantalla". En aquest sentit, ha explicat que "han estat 32 anys en què, mandat rere mandat, la gent de Sant Cugat ens ha fet confiança, i on la gent està contenta de viure a Sant Cugat, i on som conscient que també tenim reptes com la mobilitat, l'habitatge i la seguretat". Uns reptes, ha dit, amb els quals "s'estava treballant de manera molt ferma per arribar a grans consensos", i que ara "els grans consensos ens tocarà buscar-los des de l'oposició, des d'una oposició que avui els avançarem serà propositiva, però també una oposició fiscalitzadora qualitativa des de la mateixa experiència que tenim d'estar a l'àrea de govern".

Durant l'entrevista, Fortuny ha recordat que les direccions de Junts per Catalunya i ERC han treballat "per la no-agressió en aquells municipis en què hi havia un clar guany d'una candidatura independentista", però afirmant que el que ha passat a Sant Cugat, el pacte d'esquerres, "s'estava gestant des de fa molts mesos". "Realment això és la democràcia, i al final governa qui té capacitat de formar govern", ha dit.

Pel que fa a què Sant Cugat sigui "un cas paradigmàtic del desgast de la formació al país", Fortuny ha defensat que "s'han acabat les majories absolutes", un fet del qual se n'ha mostrat partidària, dient que "m'interessa la bona política, el consens, el pacte i la diversitat per tirar endavant".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem