Francesc Cardoner es torna a presentar a l’EMD de Valldoreix, després de ser president entre el 2002 i el 2003. FOTO: Artur Ribera

Política

Cardoner vol evitar que Valldoreix es converteixi en un barri més de Sant Cugat

El programa d’actuació de la seva candidatura se centra en un canvi d’estil polític de ‘democràcia personal’ i set grans projectes

Defensar la particularitat de Valldoreix, canviar l’estil de fer política, mitjançant la transparència i la participació, i millorar l’eficàcia de l’Ajuntament són algunes de les motivacions que han portat a Francesc Cardoner a presentar-se a la presidència de l’EMD com a candidat independent, tot i ser militant d'Unió, partit que li ha iniciat un expedient sancionador. Així ho ha explicat ell mateix aquest dijous, 30 d’abril, al Casal d’Avis de Valldoreix durant la presentació de la seva candidatura.



Cardoner ha denunciat que s’està dirigint Valldoreix segons les necessitats de Sant Cugat, perquè sigui un barri de Sant Cugat i ha defensat que “Valldoreix ha d’estar al servei de la gent de Valldoreix”.

En relació a la seva decisió de presentar-se només com a president i no al Ple, Cardoner afirma que a Valldoreix podem elegir l’alcalde, la persona que representi el poder executiu, i que “no hi ha cap problema en cas que no surti majoria absoluta” perquè “els polítics tenim el deure d’entendre’ns”.

Programa d'actuació

Cardoner ha dirigit el seu programa d'actuació en dues línies importants: un canvi d'estil a una democràcia personal i set grans projectes.

La democràcia personal, ha explicat, és una democràcia al servei de les persones, amb "participació i transparència". "No hi ha d'haver res a l'EMD que no es pugui explicar".

Cardoner ha remarcat la importància d'aquesta transparència pel que fa a les gestions del govern i ha anunciat que es compromet a fer dues consultes ciutadanes. També ha defensat el valor del civisme i l'associacionisme i "més llibertat" per sobre de les normes.

Pel que fa als grans projectes, Cardoner defensa la importància de l'assessorament del Consell de la Vila i les consultes ciutadanes per realitzar accions basades en l"l'harmonia amb les persones i la natura". Alguns d'aquests projectes són la permeabilitat amb el parc de Collserola o la creació de més "passos entre barris per sobre les rieres".